Gemeente Delft

Houd straten bereikbaar tijdens WK!

Het WK voetbal wordt gehouden van 11 juni tot 11 juli. Tijdens deze periode zijn veel huizen en straten oranje gekleurd. Een mooi gezicht! Toch wil de gemeente Delft een oproep doen aan alle mensen die de straten oranje versieren: let bij het versieren op de bereikbaarheid van de straat!

Belangrijk is dat de straten voor hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer, bereikbaar moeten blijven. Hetzelfde geldt ook voor de afvalinzamelaars, waaronder de gemeentelijke inzameling door Avalex. De gemeente wil met deze oproep voorkomen dat na bijvoorbeeld het ophalen van afval de versiering onbedoeld wordt beschadigd door vuilniswagens. Om dit te voorkomen dient de versiering minimaal 5 meter boven de straten te hangen. Boven- en ondergrondse containers moeten geheel vrijgehouden worden van versiering, omdat de kraan op deze wagens nog een aantal meter extra ruimte nodig heeft.

Opruimen
Naast het reguliere straatonderhoud, wenst de gemeente dat bewoners zelf evenals vorige WK's, de aangebrachte versiering opruimen als Oranje wordt uitgeschakeld.

Noot voor de redactie (