Ingezonden persbericht


Expression Studio 4 brengt ontwikkelaars en ontwerpers samen Stroomlijning ontwerp en ontwikkeling van webapplicaties

Schiphol, 8 juni 2010 - Microsoft Expression Studio 4, de nieuwste versie van Microsofts professionele ontwerptools, is van vanaf nu beschikbaar. Kenmerkend voor Expression 4 is vooral dat ontwerpers en ontwikkelaars hiermee samenwerkend dynamische applicaties kunnen ontwikkelen, waarbij zij gebruik kunnen maken van de vaardigheden en tools waarover zij al beschikken.

"Het ontwerp en de ontwikkeling van kwalitatief uitstekende applicaties vereisen van beide disciplines passie, kunde en buitengewone tools. Met Expression Studio 4 bieden we nu een set tools die deze twee werelden samenbrengt", zegt S. 'Soma' Somasegar, senior vice president Microsoft Developer Division. "De nieuwe mogelijkheden in Expression Studio 4 zorgen voor een betere interactie met de klant, grotere flexibiliteit en een snellere time-to-market."

Tot de nieuwe mogelijkheden en functionaliteit van Expression Studio 4 behoren onder meer:
* Naadloze aansluiting van ontwerp op ontwikkeling. Expression Studio 4 Ultimate, die Blend en SketchFlow omvat, zorgt voor een snelle vertaling van ideeën naar digitale prototypes. Ook vereenvoudigt de nieuwe versie het bouwen van applicaties voor Silverlight en voor mobiele apparaten, zoals Windows Phone 7.
* Gestroomlijnde bouw van websites. De geavanceerde tools maken het gemakkelijker dan ooit om websites te bouwen en te implementeren. Visuele diagnosemogelijkheden versnellen het testen van browsercompatibiliteit.
* Vereenvoudigd publiceren van video's. Met de tools laat zich een groot aantal verschillende videobestandsformaten coderen (waaronder VC-1 en H264), zijn eenvoudige bewerkingen toepasbaar en er kunnen hiermee media worden verbeterd voor distributie via spelers die gebouwd zijn met technologieën zoals Silverlight.

Expression Studio 4 vult de creatieve tools die ontwerp- en ontwikkelteams al gebruiken aan met uitstekende importvoorzieningen waardoor de beste statische ontwerpen ook inzetbaar worden voor interactieve ontwerpen. De tools zorgen ook voor een snelle, flexibele workflow met Microsoft Expression Blend, Visual Studio en het .NET Framework.

Talloze nieuwe mogelijkheden maken Expression Studio 4 tot een zeer krachtig stuk gereedschap, waar gebruikers zeer over te spreken zijn. "Tekenen in Design, video bewerken in Encoder en code opstellen in Web: Expression Studio helpt me bij allerlei aspecten van mijn werk als webdesigner. De nieuwe versie van Blend heeft tientallen nieuwe features, terwijl het al zo'n veelzijdig programma was. Zonder Expression Studio zou ik niet meer kunnen werken," zegt Antoni Dol, Senior Designer van webtechnologiespecialist Macaw. "Nu ondersteunt Expression Blend 4 ook nog het gebruik van printers, webcams en microfoons. Ook kunnen we hiermee voor Windows Phone 7 ontwerpen. Dit gaat allemaal met hetzelfde gereedschap waarmee ik nu al jaren werk!"

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.