Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 8 juni 2010

Succesvolle start voor PROVADA 2010

Vandaag opende de zesde editie van PROVADA, hét Nederlandse vastgoedplatform, haar deuren in de Amsterdam RAI. Op deze eerste dag werden 5.810 bezoekers geregistreerd, hetgeen het aantal van afgelopen jaar op de eerste beursdag evenaart.

Volgens Peter Schreuter, commercieel directeur PROVADA, waren de verwachtingen hooggespannen. "In minder gunstige economische tijden is het juist belangrijk om elkaar in eigen land te ontmoeten in een inspirerende omgeving, om samen oplossingen voor problemen te vinden en om successen met elkaar te delen. Dit in combinatie met een sterk inhoudelijk programma, maakt dat de vastgoedbranche graag een bezoek brengt aan de PROVADA."

Green Forum en Health Forum
Het drukbezochte programma in het Green Forum bestond uit het Vastgoed-financieringsdebat, een discussie over nieuwbouw versus bestaande bouw en de uitreiking van de eerste BREEAM certificaten door Jaap Gillis, voorzitter van de Dutch Green Building Counsil. Het eerste excellence certificaat werd in ontvangst genomen door Marlon Huysmans van OVG voor het pand van de Hartstichting. In het Health Forum startte Michael Braungart zijn lezing over Cradle to Cradle in de zorg en de ziekenhuizen. Rond het middaguur leidde Felix Rottenberg de discussie over het beschikbaar maken van leegstaand vastgoed voor zorgfuncties.

Woensdag 9 juni
Morgen staan twee nieuwe onderwerpen op het programma in het Green Forum: 'Locatiekeuze gebiedsontwikkeling - snelweg of OV-knooppunt' en een Elevator Pitch om tot het rijkste idee voor procesversnelling van binnenstedelijke gebiedsontwikkeling te komen. Daarnaast zal oud-minister Cramer rond 15.30 uur het energiemobiel lanceren op de Green Market in Hal 11. In de ochtend vindt onder leiding van Humberto Tan het Zorgvastgoeddebat 2010 plaats dat zal gaan over het nieuwe zorgfinancieringssysteem. Het uitgebreide programma van PROVADA is te vinden op de website www.provada.nl.


- Einde bericht -