Volker Wessels Stevin NV

Kroonprins opent thuishaven Reggefiber

8 juni 2010

Vuurwerk aan de Regge. Met het lassen van een glasvezel werd er een live verbinding gemaakt tussen leerlingen van de Rijssense Beatrixschool en ZKH Prins Willem-Alexander. De kroonprins en Dik Wessels openden vandaag officieel het door Wessels Rijssen gebouwde nieuwe hoofdkantoor van Reggefiber.

Geprefabriceerd 'negentiende-eeuws' metselwerk en een Franse zinken afdekkap. Het materiaal is al even verrassend als het lijnenspel van de architectuur. Een kathedraal, een boom met takken: creatieve geesten hebben het pand in haar jonge bestaan al verschillende kwalificaties toegedicht. Maar het spraakmakende ontwerp van het Maastrichtse architectenbureau Ritzen is als doorsnede van een glasvezel vooral ook een knipoog naar de core business van Reggefiber.

Het Rijssense bedrijf realiseert en exploiteert onder de naam Glashart al een kleine vijf jaar complete glasvezelnetwerken. Het snelste en meest geavanceerde breedbandnetwerk beantwoordt aan de snel stijgende wens in de samenleving om grote hoeveelheden data en diensten over glasvezel te kunnen transporteren. Reggefiber brengt 'fiber to the home.' Van Leeuwarden tot Eindhoven en van Twente tot de Randstad: inmiddels zijn de glasvezelaansluitingen al in meer dan veertig gemeenten een vertrouwd fenomeen in de meterkast. Reggefiber is een initiatief van investeringsmaatschappij Reggeborgh dat eind 2005 startte en sinds voorjaar 2008 in een joint venture met KPN werkt.

Bouwbedrijf Wessels Rijssen, dat het pand eind 2009 opleverde, was niet de enige werkmaatschappij van VolkerWessels die bij het knappe staaltje betrokken was. De Groot Vroomshoop leverde de gelamineerde houten dakspanten die meer dan 30 meter overspannen. Aveco de Bondt was hoofdconstructeur en Westo leverde speciaal geprefabriceerde betonsystemen.