Politie Zeeland


---


O-1047-2010 Verkeerscontrole op Noord-Beveland
Door de politie werd dinsdag een verkeerscontrole gehouden op Noord-Beveland.
Deze controle was met name gericht op bromfietsen en dan met name de snelheid hiervan. Er werden 20 bromfietsen gecontroleerd waarvan vier een te hoge constructiesnelheid hadden.
(Uit de praktijk blijkt dat het erg makkelijk is om een brommer zonder al te veel middelen op te voeren. Men heeft dan niet in de gaten dat de remmen van de brommer daar niet op toegerust zijn. Mocht een opgevoerde brommer betrokken zijn bij een ongeval dan zal een verzekeringsmaatschappij niet of nauwelijks uitkeren.)

Verder werden nog acht boetes uitgedeeld aan automobilisten. Drie van hen kregen een boete voor getinte ruiten, 4 voor het niet dragen van de gordel en 1 bestuurder kreeg een boete voor een snelheidsovertreding.
(Het dragen van de autogordel is een steeds terugkerend controle item van de politie, met name vanwege de veiligheid bij ongevallen. Getinte ramen komen vooral voor bij opgepimpte auto's. Je kunt dan niet zien wie er in de auto zit maar de getinte ruiten kunnen ook het zicht belemmeren tijdens het rijden in het donker).

O-1048-2010 Automobilist rijdt over rotonde, Sint Maartensdijk
Op de Provincialeweg is dinsdagmiddag rond 17.15 uur een 79-jarige automobilist uit de gemeente Tholen rechtdoor over een rotonde gereden.
De auto liep daardoor een lekke voorband op. De 79-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij maar wist zich van de aanrijding niets meer te herinneren. Gezien zijn leeftijd en het feit dat hij niets had gemerkt van de aanrijding, werd zijn rijbewijs ingenomen. De band van de auto werd ter plaatse vervangen door een familielid. Een ander familielid ging met de man voor de zekerheid even langs de HAP.

Z-1049-2010 Auto over de kop, Terneuzen
Op de Rooseveltlaan ter hoogte van de rotonde is dinsdag rond 15.45 uur een auto over de kop gegaan.
De bestuurder, een 54-jarige Terneuzenaar, raakte bij het oprijden van de rotonde vermoedelijk de rand waardoor hij de macht over het stuur verloor en over de kop ging. De bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn auto raakte total loss.