Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 8 juni 2010

Tienjarig jubileum Zomerse 50

ENSCHEDE - De jaarlijkse hitlijst Zomerse 50 viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Al tien jaar lang stemmen luisteraars van 150 lokale omroepen in Nederland en België op hun favoriete zomerhits. In augustus zal blijken of Damaru en Jan Smit op nummer 1 blijven staan met hun zomerhit 'Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart). Stemmen kan van 1 juli tot en met 15 augustus via www.zomerse50.nl. Omroepen die mee willen doen kunnen zich nu opgeven.

De Zomerse 50 is klein begonnen, in het eerste jaar deden zo'n twintig omroepen mee. "Ik heb het idee bedacht en razendsnel uit de grond gestampt. Toen ik het bedacht was het al begin juli, dus ik moest snel handelen", zegt bedenker Martijn de Lange die toen nog student was in Enschede en radioprogramma's maakte bij de lokale omroep TV Enschede FM. Dat doet hij nu nog steeds en ook de Zomerse 50 gaat elk jaar door. "Dit jaar de tiende editie en die wordt grootser dan ooit, bij meer dan 150 omroepen", zo vertelt De Lange. "Elk jaar is het aantal stemmen gestegen en wist de Zomerse 50 meer mensen te boeien. Dit jaar bouwen we dat nog verder uit. Er komt naast de radio-uitzendingen ook een televisieprogramma van de Zomerse 50, zodat we nog meer liefhebbers van zomerse muziek kunnen bereiken."

In de Zomerse 50 staan de vijftig meest populaire zomerhits allertijden. Vorig jaar stonden Damaru en Jan Smit bovenaan, eerder stonden al Juanes, O-Zone, Underdog Project en Jody Bernal op nummer 1. Andere toppers in de lijst zijn de Lambada, de Ketchup Song, Summer of '69 van Bryan Adams en een klassieker als Walkin' on Sunshine van Katrina and the Waves. Kijk voor meer informatie op www.zomerse50.nl.

Noot voor de redactie (