Groen!

Groen! roept sp.a op om samen een groen-rode as te vormen om sociale zekerheid te versterken

door Wouter Van Besien (Groen!) op 8 juni 2010 in "Algemeen"

De verkiezingscampagne geeft aan dat een aantal partijen de federale sociale zekerheid op de helling willen zetten na 13 juni. Het wordt tijd dat de progressieve partijen elkaar versterken om de sociale verworvenheden te versterken. Vanavond roept Groen!, bij monde van Meyrem Almaci in Oog in Oog, de sp.a op om aan Vlaamse kant een groen-rode as te vormen. Ons concrete voorstel: Het engagement nu al aangaan om op 14 juni samen te zitten en een gezamenlijke strategie af te spreken waarbij beide partijen samen de sociale zekerheid federaal versterken in plaats van te verkruimelen.

Vanavond lanceerde Meyrem Almaci (lijsttrekker Antwerpen) de oproep naar sp.a in het VRT-programma Oog in Oog. Groen!-voorzitter Wouter Van Besien legt uit waarom zijn partij deze oproep lanceert: "De opgang van asociale partijen in Vlaanderen baart Groen! ernstig zorgen. Dit dwingt de progressieve partijen in Vlaanderen om na 13 juni in een gemeenschappelijke strategie de federale solidariteit te versterken. Uiteraard hebben we elk ons eigen programma en dat willen we ook zo houden. Groen! wil de progressieve krachten na de verkiezingen bundelen om een sociale staatshervorming met behoud van de sociale zekerheid op federaal niveau te realiseren. Ik vraag in het bijzonder de sp.a om in te gaan op deze uitgestoken hand."

Progressieve partijen mogen niet aan de zijlijn blijven staan als er onderhandeld wordt over de staatshervorming. Daarom nodigt Groen! de sp.a uit om maandag 14 juni, als eerste politieke daad, samen te zitten en een strategie uit te werken over hoe beide partijen elkaar kunnen versterken om een sociale staatshervorming te realiseren die zowel de federale overheid als de Gewesten en Gemeenschappen vooruithelpt en alle burgers een degelijke sociale bescherming biedt.

Contact: Wouter Van Besien -
Deel Deel
Wouter Van Besien

Voorzitter Groen!