Officieel stembureau in de Melkweg tijdens het Feest der Democratie

26/05/2010 17:06

Booij, Klusman en Van Bruggen

Officieel stembureau in de Melkweg tijdens het Feest der Democratie

Primeur: op verkiezingsdag is de galerie van poppodium de Melkweg in Amsterdam in gebruik als stembureau. Ruim 1.500 bezoekers van Het Feest der Democratie kunnen ter plaatse hun stem uitbrengen. Het Feest der Democratie is een live uitslagenavond met analyses, debat, muziek en cabaret. Het stembureau geeft het festival een extra dimensie. Als om 21:00 de stembussen sluiten, worden de stemmen in het openbaar geteld. Democratie ten top! Even later kunnen festivalbezoekers in de live-uitzending van RTL Nieuws de uitslag van stemlokaal De Melkweg vergelijken met uitslagen uit de rest van het land. Een coproductie van Het Campagnebureau BKB en de Melkweg.

De gemeente Amsterdam heeft op 9 juni, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen, een officieel stembureau in poppodium de Melkweg. Het stembureau opent om 13:00 en sluit om 21:00. Die avond is in de Melkweg ook het Feest der Democratie. Festivalbezoekers hebben toegang via de centrale hal van de Melkweg. Ook niet-festivalbezoekers kunnen hun stem uitbrengen in de Melkweg, voor hen is de ingang aan de Marnixstraat 409. Inwoners van Amsterdam kunnen stemmen met stempas en identiteitsbewijs. Bezoekers van buiten Amsterdam moeten in de eigen gemeente een kiezerspas aanvragen. Met die pas kan in een andere gemeente gestemd worden.

Feest der Democratie

Het Feest der Democratie is een allround uitslagenavond met onder meer een avondvullende live-uitzending van RTL Nieuws, onder leiding van Frits Wester en Rick Nieman.

Een bonte verzameling analisten, schrijvers, politici, artiesten, journalisten, wetenschappers en opiniemakers volgen de spannende ontknoping van de Tweede Kamerverkiezingen. Onder de gasten: Gerd Leers, Maarten van Rossem, Kay van de Linde, Guusje ter Horst, Bas Heijne, Rob Wijnberg, Gerrit Zalm, Thom de Graaff, Jesse Klaver, Alexander Rinnooy Kan, Jan Marijnissen, James Kennedy, Ed van Thijn, Jan Driessen, André Krouwel, Maurice de Hond, Felix Rottenberg, Barbara Baarsma, Jacqueline Cramer, Tineke Ceelen, Erik van Bruggen, Alexander Klöpping, Martin Koolhoven en vele anderen.

Doel van de avond is om de verkiezingen toegankelijk te maken voor een breed en vooral jong publiek. Het is een partijneutrale ontmoetingsplek waar iedereen kan meedoen aan discussies over de verkiezingen en de campagnes.

Organisatie

Het Feest der Democratie is een initiatief van Het Campagnebureau BKB en de Melkweg. Mediapartners van het Feest der Democratie zijn RTL Nieuws, Ziggo, de Volkskrant, 3FM en Tegenlicht.

Tickets zijn te koop via www.melkweg.nl, www.feestderdemocratie.nl, Ticketservice en de bekende voorverkoopadressen. Reserveren is niet mogelijk.

Woensdag 9 juni 2010 - Deuren open: 18.00 uur - Aanvang: 18.30 uur





http://www.feestderdemocratie.nl

http://www.bkb.nl