Gemeente Almere

Ontdek het verleden van Almere in archeologieworkshops


02-06-2010

Archeologie Kinderactiviteiten De expositie Het verleden boven water is sinds half mei te zien in de bibliotheek Almere Haven. De expositie toont de archeologische vondsten die vertellen over 10.000 jaar leven bij, van en met het water in Almere. Voor kinderen tussen de zes en veertien jaar zijn er op vier woensdagmiddagen in juni en juli speciale activiteiten.

Workshops

Vind jij archeologie leuk of heb je zin om er meer over te weten te komen? Grijp dan nu je kans! Tijdens de workshops ontdek je meer over het thema water en leer over de archeologie in Almere. In de steentijd leefden hier jagers en verzamelaars en tijdens de Zuiderzeetijd stroomde hier nog water.

De workshops zijn op woensdag 9, 16 en 30 juni en op 7 juli, tussen 14.00 tot 16.30 uur, in de bibliotheek Almere Haven (Schoolstraat 36). Je kunt vrij inlopen en de toegang is gratis!

Expositie

Deze vierde expositie van Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere belicht de bijzondere archeologie van Almere. Het verleden boven water gaat over leven bij, van en met water door de eeuwen heen. Aan de hand van het onderwerp water bekijken we de vondsten van de steentijd en de Zuiderzeetijd. Wat vertellen ze over hoe de vroege Almeerders omgingen met de natuur en hoe zag het leven eruit toen hier nog water was? Welke invloed had de zeespiegelstijging, hoe kwam men aan drinkwater en wat brengt ons de toekomst?

Er zijn voorwerpen, reconstructies, maquettes en teksten maar ook interactieve spelletjes te vinden. De tentoonstelling belicht de multiculturele aspecten en brengt een link met het heden, zodat er voor iedereen wat herkenbaars te vinden is.

Partners

De expositie Het verleden boven water is gemaakt door Schaalwerk 3D producties te Utrecht en Erik Plomp van Eggshibits te Zeist, in opdracht van Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere. De activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met bureau Tijdloods uit Almere.
Meer informatie over archeologie in Almere en de expositie Het verleden boven water is te vinden op www.almere.nl/archeologie.