03/06/2010 14:51

Booij, Klusman en Van Bruggen

Campagnebureau BKB en de Melkweg vieren het Feest der Democratie

Spectaculaire uitslagenavond met live-uitzending RTL Nieuws

Op 9 juni presenteren Het Campagnebureau BKB en de Melkweg op eigen initiatief het Feest der Democratie. Met o.a. de avondvullende live-uitzending van RTL Nieuws in The Max, onder leiding van Frits Wester en Rick Nieman. Ook politici, analisten, cabaretiers, schrijvers en wetenschappers volgen de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen op de voet. Met: Alexander Rinnooy Kan, Gerrit Zalm, Jort Kelder, Maarten van Rossem, Robbert Dijkgraaf, Marietje Schaake, Kay van de Linde, Jacqueline Cramer, Aaf Brandt Corstius, Jesse Klaver en vele anderen. In de Melkweg is ook een officieel stembureau ondergebracht. Feestgangers kunnen ter plaatse hun stem uitbrengen.

Programma

Op het Feest der Democratie kun je op uiteenlopende manieren de verkiezingen volgen. In het generatiegesprek kijken Alexander Rinnooy Kan en de jonge filosoof Rob Wijnberg naar het Nederland van morgen. Ed van Thijn en Gerd Leers gaan in gesprek over de eerste exit polls. Jort Kelder, Maurice de Hond en Felix Rottenberg gaan alvast onderhandelen over een coalitie, en campagne-experts Erik van Bruggen en Frits Huffnagel beoordelen de gevoerde campagnes. In The Newsroom blijf je continu op de hoogte van het laatste nieuws op tv en internet. Op het Feest der Democratie presenteren we ook de allereerste Twitter exit poll! Entertainment wordt verzorgd door Comedytrain, Boom Chicago en Radio Barkas.

Stembureau

De gemeente Amsterdam heeft op 9 juni, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen, een officieel stembureau in poppodium de Melkweg. Het stembureau opent om 13:00 en sluit om 21:00. Festivalbezoekers hebben toegang via de centrale hal van de Melkweg. Ook niet-festivalbezoekers kunnen hun stem uitbrengen in de Melkweg, voor hen is de ingang aan de Marnixstraat 409. Inwoners van Amsterdam kunnen stemmen met stempas en identiteitsbewijs. Bezoekers van buiten Amsterdam kunnen ook stemmen, mits ze tijdig een kiezerspas hebben aangevraagd in de eigen gemeente.

Organisatie

Het Feest der Democratie is een initiatief van Het Campagnebureau BKB en de Melkweg. Doel van de avond is om de verkiezingen toegankelijk te maken voor een breed en vooral jong publiek. Het is een partijneutrale ontmoetingsplek waar iedereen kan meedoen aan discussies over de verkiezingen en de campagnes. Eerder organiseerde BKB het Festival van de Lokale Democratie (gemeenteraadsverkiezingen 2010), de President's Night (Amerikaanse presidentsverkiezingen) en I vote Europe (EU-parlement) in de Melkweg.

Mediapartners van het Feest der Democratie zijn RTL Nieuws, Ziggo, de Volkskrant, 3FM en Tegenlicht.

Tickets zijn te koop via www.melkweg.nl, www.feestderdemocratie.nl, Ticketservice en de bekende voorverkoopadressen. Reserveren is niet mogelijk.

Woensdag 9 juni 2010 - Deuren open: 18.00 uur - Aanvang: 18.30 uur





http://www.feestderdemocratie.nl

http://www.bkb.nl