Ministerie van Defensie

NLDA > Actueel > Activiteiten

Academielezing over verkiezingen Bosnië-Herzegovina

Datum: 9 juni 2010 Tijdstip: 19.30 - 21.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur Locatie: Duiventoren op het terrein van het Kasteel van Breda aan de Kraanstraat

De verkiezingen in Bosnië-Herzegovina in oktober 2010 zullen onoverkomelijke geschilpunten tussen politieke partijen blootleggen. Internationale betrokkenheid van buitenaf bij het land is en blijft noodzakelijk. Dat stelt drs. Susanne Huiberts, docente en onderzoekster aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). In een gratis academielezing op woensdagavond 9 juni legt zij uit waarom er nog steeds sprake is van zo'n grote politieke verdeeldheid.

In Bosnië-Herzegovina werd vrij snel na de Bosnische Oorlog (1992 - 1995) besloten dat er democratische verkiezingen moesten plaatsvinden. De uitslag van de eerste verkiezingen, gehouden in 1996, bevestigde de nationalistische verdeeldheid van het politiek sterk verdeelde land. Veertien jaar later is er aan deze verdeeldheid nog steeds geen einde gekomen. Huiberts verwacht dat de aankomende verkiezingen daar nog geen verandering in kunnen brengen.

Docente en onderzoekster

Drs. S.A.M. (Susanne) Huiberts

Drs. S.A.M. (Susanne) Huiberts is docente Fundamentele Voorlichting bij de sectie Internationale Veiligheid aan de Nederlandse Defensie Academie. Tevens doet zij onderzoek naar de hervorming van de politiesector in de stad Mostar in Bosnië-Herzegovina. Zij heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en de master Oost-Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd.

Militaire Wetenschappen

De Faculteit Militaire Wetenschappen, onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), verzorgt het wetenschappelijk onderwijs binnen Defensie. Hoogleraren, onderzoekers en docenten van de faculteit houden zich bezig met de theorie en de praktijk binnen de krijgsmacht en brengen die kennis over op toekomstige officieren. Met de Academielezingen wil de faculteit iedereen die daar belangstelling voor heeft, deelgenoot maken van de vraagstukken waaraan zij dagelijks werkt.

Aanmelden

Wie belangstelling heeft, kan zich voor deze lezing opgeven bij mw. Patrick of mw. Doove-van Ingen op (076) 527 32 26 of per email: academielezingen@nlda.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, vandaar dat aanmelden verplicht is. Aangemelde deelnemers dienen zich met een geldig identiteitsbewijs te melden bij de wacht aan de Kraanpoort (de hoofdingang van het complex).