Gemeente Medemblik

Kom 9 juni naar de uitslagenavond

Het gemeentehuis in Midwoud is 9 juni vanaf 21:00 uur dé plek om de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen af te wachten. Er zal worden geschakeld tussen landelijke televisie-uitzendingen en uitslagen van de lokale stembureaus in Medemblik. Dit allemaal onder genot van een hapje en een drankje. U bent van harte welkom.

Plaats: gemeentehuis Midwoud, Korteling 1
Datum: 9 juni
Tijd: vanaf 21:00


---

Link naar informatiepagina:


- 9 juni Tweede Kamer Verkiezingen

Op woensdag 9 juni zijn er landelijke verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. Alleen mensen met de Nederlandse nationaliteit kunnen stemmen.

Deze week hebben alle stemgerechtigden in de gemeente de stempas met het verkiezingsbiljet ontvangen. Mocht u geen uitnodiging voor de verkiezingen hebben ontvangen terwijl u of uw huisgenoot wel stemgerechtigd is, neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken, Korteling 1 te Midwoud, tel: (0229) 548045.

Let op!
Om te kunnen stemmen heeft u een stempas én een identiteitsbewijs of paspoort nodig. Een geldig rijbewijs mag ook. Voorkom teleurstelling en zorg dat u zich die dag kunt legitimeren. Alleen bij deze gelegenheid (dus alleen voor de verkiezingen!) mag een legitimatie maximaal 5 jaar verlopen zijn.


---

Verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 9 juni 2010 in de gemeente Medemblik.

Op woensdag 9 juni 2010 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. In de gemeente Medemblik staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat. Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een identiteitsbewijs overleggen. Bent u niet in het bezit van een geldig document dan mag u stemmen als het document niet langer dan 5 jaar verlopen is. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen. U brengt uw stem uit op een stembiljet.

Link naar pdf: Stemmen met een stembiljet

Stemmen met een Stempas én Identiteitsbewijs
Om overal in Medemblik te kunnen stemmen heeft u een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk dinsdag 8 juni 2010, tot 12.30 uur een vervangende stempas aanvragen bij het taakveld burgerzaken, locatie Midwoud. Mocht u alsnog uw "oude" stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs, ). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau.

Waar u kunt stemmen
Omdat u met een stempas overal binnen de gemeente mag stemmen vindt u hieronder een overzicht van alle lokaliteiten waar een stembureau is gevestigd:

1. Stadhuis Medemblik,

Dam 4 1671 AW Medemblik


2. Verenigingsgebouw St. Pieter,

Ridderstraat 9, Medemblik


3. Peuterspeelzaal,

Ingang Wijmersplantsoen 1, Medemblik


4. Sporthal De Muiter,

Admiraliteitsweg 2, Medemblik


5. Sporthal De Muiter,

Admiraliteitsweg 2, Medemblik


6. Gemeentehuis Midwoud,

Korteling 1, Midwoud


7. Wijksteunpunt Woudrust,

Dr. Mulderstraat 13, Oostwoud


8. Dorpshuis De Werf,

Heemraadwitweg 1, Hauwert


9. Dorpshuis De Vang,

Molenstraat 42, Benningbroek


10. Dorpshuis De Nieuwe Haven,

Burg. P. Kromplein 6 Abbekerk

11. Dorpshuis Twisk,

Dorpsweg 91, Twisk

12. Dorpshuis De Torenschouw,

Torenstraat 17, Opperdoes

13. Gemeentehuis Wognum,

Raadhuisplein 1, Wognum

14. Sweelinckhof,

Sweelinckhof 1, Wognum

15. Cultureel Centrum Bessie,

Dorpsstraat 60, Nibbixwoud

16. Wijksteunpunt,

Korte Dres 1, Nibbixwoud


17. De Wildebras,

Balkweiterhoek 56, Zwaagdijk-West

18. Jeugdgebouw Pius X,

Boogerd 15, Wognum

De stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stemlokalen zijn geopend van 's ochtends 07.30 uur tot 's avonds 21.00 uur.

Stemmen bij volmacht / iemand anders gaat voor u stemmen. Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in Medemblik woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. De kiezer die voor u gaat stemmen moet ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter laten zien.

Kiezerspas / u wilt gaan stemmen in een andere gemeente binnen Nederland.
Als u op de dag van de stemming in een andere gemeente binnen Nederland wilt stemmen dan moet u een kiezerspas hebben. Een kiezerspas kunt u verkrijgen door met uw stempas naar het gemeentehuis te komen. Daar wordt dan uw stempas omgezet in een kiezerspas. En met deze kiezerspas kunt u dan gaan stemmen in een andere gemeente binnen heel Nederland. Het aanvragen van een kiezerspas kan uiterlijk vrijdag 4 juni 2010 tot 12.30 uur, locatie Midwoud.

Informatie
Op het gemeentehuis, taakveld burgerzaken, kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkiezing. Het bezoekadres is: Korteling 1 in Midwoud. Het taakveld burgerzaken is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. Telefonisch bereikbaar onder nummer (0229) 548045. Informatie over de verkiezing kunt u ook vinden op de website van de gemeente www.medemblik.nl en op www.uheefthetvoorhetzeggen.nl.