Gemeente Kampen

bouw 188 woningen voor nieuwe woonwijk Kampen

Gemeente Kampen en Bouwfonds Ontwikkeling slaan handen ineen voor bouw 188 woningen voor nieuwe woonwijk Kampen

03-06-2010
De gemeente Kampen en Bouwfonds Ontwikkeling sluiten woensdag 9 juni op de PROVADA in de RAI in Amsterdam een tweetal projectovereenkomsten voor de bouw van in totaal 188 woningen in de nieuwe woonwijk Het Onderdijks in Kampen.
De gemeente Kampen levert hiervoor de gronden aan Bouwfonds Ontwikkeling die al op korte termijn de eerste 58 woningen gaat realiseren.

Wethouder Boerman: "Met deze ondertekening is een belangrijke stap voorwaarts gezet in de ontwikkeling van de prachtige wijk Het Onderdijks, gelegen tussen stad en IJssel".
De geplande woningen maken deel uit van de derde fase van de ontwikkeling van Het Onderdijks. Er is gekozen voor een evenwichtig woningbouwprogramma, waarbij er 30% goedkope, 40% middeldure en 30% dure woningen worden gerealiseerd. Dit is conform het woonbeleid van de gemeente Kampen. Het Onderdijks is een ruim opgezette woonwijk, voorzien van veel groen en water. Ook de locatie is bijzonder te noemen, want de wijk is gesitueerd tussen de stad en de rivier de IJssel met directe toegang tot de A50.

"Door het sluiten van de overeenkomsten kunnen wij nu snelheid maken in Het Onderdijks", aldus Patrick Jansen, directeur Bouwfonds Ontwikkeling, regio Noord-Oost. "Dat de plek en de ontwikkelde woningen aanslaan bij de klanten blijkt wel uit het feit dat er zeer veel interesse is in deze woningen. De meeste woningen zijn onder optie en de eerste contracten zijn inmiddels ondertekend. Op verschillende fronten overleggen wij met de gemeente en zijn wij verheugd dat dit voor Het Onderdijks nu tot concrete overeenstemming komt".

De gemeente Kampen staat, samen met netwerkstadpartner Zwolle, van dinsdag 8 juni tot en met donderdag 10 juni met een stand op de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland in de RAI in Amsterdam. In de stand van beide gemeenten vindt de ondertekening plaats van deze overeenkomsten tussen de gemeente Kampen en Bouwfonds Ontwikkeling. De stand van Kampen en Zwolle is te vinden in hal 9, stand 18.

Op de PROVADA brengt de gemeente Kampen verschillende ruimtelijke projecten onder de aandacht. Naast woningbouwlocatie Het Onderdijks, wordt er informatie gegeven over de Zuiderzeehaven, Bedrijvenpark Rijksweg 50 en de stationslocatie Kampen Zuid. Op de site www.provada-tv.nl (onderdeel gemeente tv) is een promotiefilmpje te zien van Kampen.

Bouwfonds Ontwikkeling staat onder de vlag van de Rabo Vastgoedgroep op de PROVADA in hal 10, stand 10.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |