De Velden komen in bloei

07/06/2010 10:17

Stichting Vestia Groep

In aanwezigheid van Wethouder Hamit Karakus, Jaap Koole (directeur Vestia Rotterdam Zuid) en bewoners wordt op woensdagmiddag 9 juni om 16.00 uur het officiële startsein gegeven voor de vernieuwing van de buurt De Velden in Zuidwijk, deelgemeente Charlois. Een helicopter gaat duizenden bloemen uitstrooien over het bouwterrein op de hoek Bornerveld/Slinge waar inmiddels de bouw is begonnen van de eerste 135 nieuwbouw huurappartementen. Zes enorme banieren worden gehesen die de komende jaren op een zichtlocatie langs de Slinge de vernieuwing in de Velden markeren.

Vernieuwing van Zuidwijk

Sinds begin jaren negentig werken Vestia Rotterdam Zuid, de gemeente Rotterdam en de Bewonersorganisatie Zuidwijk aan de vernieuwing van Zuidwijk. Na sloop, renovatie en nieuwbouw van de Horsten en de Burgen in Zuidwijk, is nu De Velden aan de beurt

In de eerste fase van de vernieuwing van De Velden worden aan het Bornerveld 120 nieuwe huurappartementen gebouwd en aan de Slinge 15 huurappartementen. De voormalige winkels en woningen aan het Hijkerveld en Nutterveld worden samengevoegd tot 22 grote eengezinswoningen. De 54 maissonnettes aan het Brekelsveld en Biezeveld blijven staan en worden aan de buitenkant opgeknapt. Ook vinden er een aantal ingrijpende wijzigingen plaats in het openbaar gebied. Het Brekelsveld wordt een nieuwe verlengde parkstrook met een doorsteek naar het Park aan de Meyenhage. Het Biezeveld dat nu een doodlopende straat is, wordt doorgetrokken.

De bouw van de eerste 135 huurappartementen wordt in opdracht van Vestia gerealiseerd door Era Contour, tevens hoofdsponsor van dit evenement. Het ontwerp is van Hendriks Schulten architecten. De verwachting is dat de eerste fase rond de zomer van 2011 klaar is. In de overige drie fases van de vernieuwing van De Velden worden nog eens 144 woningen gerenoveerd en circa 136 nieuwe woningen gebouwd.