Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Le Grand Départ Dikke Banden Races

9 juni vanaf 14.00 uur

De wedstrijden vormen een belangrijk onderdeel van de vele Side Events die Gemeente Rotterdam, dienst Sport en Recreatie in het kader van Le Grand Départ organiseert om de Tourstart in de Havenstad te stimuleren bij de jeugd.

Zes basisscholen uit IJsselmonde hebben aan de voorrondes meegedaan. Dit deden zij door deel te nemen aan de tijdritbak van Le Grand Depart. De snelste kinderen, per leeftijdscategorie, uit de groepen 5 t/m 8 hebben zich geplaatst voor de Dikke Banden Race op woensdag 9 juni. De race vindt plaats op de parkeerplaats van zwembad IJsselmonde, Dwarsdijk 80.

Gezonde leefstijl en een beter milieu
De fietswedstrijdjes zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, zonder KNWU-licentie. Het is de bedoeling om kinderen op deze manier kennis te laten maken met en te enthousiasmeren voor het fietsen. Bovendien wordt de jeugd bewust gemaakt dat fietsen kan bijdragen aan een gezonde leefstijl en een beter milieu. De Grand Départ Dikke Banden Races worden verreden op een afgezet parcours en de deelnemers krijgen een fiets ter beschikking gesteld. Er wordt in zes categorieën gestreden. Aan elke manche kunnen maximaal 24 kinderen meedoen.

De wedstrijden worden in de diverse deelgemeenten van Rotterdam. De winnaar van iedere categorie mag op 2 juli de finale rijden op het echte parcours van de proloog van de Tour de France.