Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 9 juni 2010

`Markante Bomenboek' ligt voor u klaar

Door: afdeling Communicatie

De gemeente Ede heeft een `Markante Bomenboek' samengesteld. In dit boek zijn 59 bomen opgenomen, naast negen lanen met bomen. Ook vindt u een mooie wandelroute in het boek, die langs een groot aantal markante bomen loopt.

Op zaterdag 31 mei werd het eerste exemplaar van het boekje gepresenteerd. Dit gebeurde door de overhandiging van het boekje door wethouder openbaar beheer Breunis van de Weerd aan de heer Ooms (rechts op de foto) uit Harskamp. Dit gebeurde op het erf van familie Top aan de Kernhemseweg in Ede. Onder het bladerdak van de zomereik, waarschijnlijk één van de oudste en dikste bomen in Gelderland.

Entente Florale
Het Markante Bomenboek is voor het eerst uitgegeven in 1990. De deelname van de gemeente Ede aan de Entente Florale was een goede reden om het boek te actualiseren. Alles is opnieuw geïnventariseerd en particulieren konden hun boom ook voordragen voor opname in het nieuwe boekje.

Selectie
Bij de selectie is gekeken naar spreiding over de verschillende kernen, bomen met een bijzonder verhaal, bomen met een bijzondere verschijningsvorm en bijzondere soorten. Naast de bomen zijn er dit keer ook negen lanen in opgenomen. Achter in het boekje zijn twee plattegronden opgenomen waarop de bomen genummerd staan aangegeven. Een wandelroute maakt het boekje compleet.

Gratis afhalen
Het `Markante Bomenboek' is gratis verkrijgbaar bij het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 (ingang Achterdoelen) in Ede. U kunt hier op werkdagen terecht tussen 9.00 en 17.00 uur en op iedere eerste woensdag van de maand tot 19.00 uur.