Gemeente Lochem


Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen op verkiezingskaart.nl

Hoe stemt Lochem op 9 juni?

De gemeente Lochem maakt gebruik van speciale software om verkiezingsuitslagen te registreren en door te geven aan het hoofdstembureau in Arnhem. Woensdagavond 9 juni worden de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen vanaf 23:00 uur ook gepubliceerd op www.verkiezingskaart.nl.

Gebruikers van een I-Phone en twitteraars (www.twitter.com/vkaart) kunnen zich hierop ook aansluiten en gedurende de avond 'live' volgen op welke partijen inwoners van de gemeente Lochem hebben gestemd.

Het is dus voor het eerst dat de uitslagen van de gemeente Lochem en vele andere gemeenten direct online worden gepubliceerd. Verkiezingskaart.nl toont de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen per gemeente direct na het tellen van de stemmen op de kaart van Nederland.

Ook onderaan dit nieuwsbericht kan je de uitslagen bekijken. Je kunt inzoomen op je woonplaats, of de gemeente Lochem in de lijst selecteren. Vervolgens kan je een scherm met staafdiagrammen openen. Daarop staan de voorlopige uitslagen per partij met daarbij ook direct een vergelijking met de vorige verkiezingen.

De totale voorlopige uitslag op kandidaat-niveau van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 (6 partijen; maximaal 30 kandidaten) was op 4 maart 2010 rond 02.00 uur bekend. Omdat aan de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer 18 partijen deelnemen met maximaal 75 kandidaten, is de voorlopige uitslag op kandidaat-niveau waarschijnlijk na 02.00 uur bekend