Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 09.30 uur, UPDATE: 10.00 uur

Utrecht, 09-06-2010

Verdachte oplichting en verduistering aangehouden

AMERSFOORT - Op 8 mei 2010 werd in Hardenberg (OV) een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van diverse oplichtingszaken waarvan aangiften inmiddels vanuit heel Nederland zijn binnengekomen. De recherche in Amersfoort doet nader onderzoek omdat de verdachte verblijfadressen in Amersfoort heeft en gebruikte voor zijn vermeende oplichtingpraktijken.

Inmiddels heeft de politie al 18 aangiften verzameld vanuit de politiekorpsen Friesland, Groningen, Gelderland Midden, IJsselland, Amsterdam-Amstelland, Hollands Midden en Utrecht. Een veelvoorkomende vorm van oplichting waarvan de man verdacht wordt is het reageren op advertenties voor toegangskaarten op internet. Gedupeerden deden op internet een oproep. De politie verdenkt de man ervan dat hij hierop reageerde, de gedupeerde liet betalen en vervolgens geen kaartjes of andere goederen toezond.

Ook heeft de politie enkele aangiften ontvangen waarbij de verdachte een aantal nachten in hotels of kamers zou hebben gehuurd waarbij vervolgens de rekening deels of geheel niet werden betaald en de verdachte zelf was verdwenen.

De verdachte zit in voorarrest. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aangiften van oplichting en of verduistering tegen de man niet uit.

Fietsers botsen; oproep getuigen

AMERSFOORT De politie is op zoek naar personen die getuige zijn geweest van een aanrijding tussen twee fietsers op de Heiligenbergerweg ter hoogte van de Ringweg Randenbroek.

Op vrijdag 4 juni, rond 13.30 uur, kreeg de politie melding dat op voormelde locatie een man op de weg zat die zich niet goed voelde. Na het optekenen van zijn relaas bleek dat de man, een 36-jarige Amersfoorter, op zijn fiets reed over de Heiligenbergerweg in de richting van Ringweg Randenbroek en daar tegen een tegemoetkomende fietser was aangereden. Deze fietser reed aan de verkeerde kant van de weg en is na de aanrijding doorgereden. De Amersfoorter kwam ten val en dacht in eerste geen letsel te hebben opgelopen. Korte tijd later werd hij onwel en moest op de weg gaan zitten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis waarbij bleek dat hij een gekneusde schouder en een zware hersenschudding had opgelopen.

De politie is nu op zoek naar personen die mogelijk getuige zijn geweest van dit ongeval en verzoekt hen in contact te treden met het district Eemland zuid, via het telefoonnummer 0900-8844.

Rijden op gestolen fiets

AMERSFOORT- Op dinsdag werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 12.00 uur zagen agenten op het Emiclaerhof een man rijden op een fiets. Het viel de agenten op dat het slot van de fiets niet in orde was. De man werd gecontroleerd en hij bleek op een fiets te rijden die als gestolen te boek stond. De 22-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.