Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 09-06-2010

Beginnend bestuurder rijdt veel te hard

WILNIS Een beginnend bestuurder mocht op één km/u na nog net zijn rijbewijs houden.

De politie hield in de middag van 13.45 tot 14.15 uur met een lasergun een snelheidscontrole op het Molenland. Vijf bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u en werden bekeurd.

Een beginnend bestuurder, een 19-jarige jongeman uit Wilnis, maakte het wel erg bont door met zijn bestelauto met een snelheid van 99 km/u te rijden. Als hij één km/u harder had gereden, dan was zijn rijbewijs ingevorderd. Gewezen op het feit dat zijn snelheid levensgevaarlijk was omdat er veel inritten op de weg uitkwamen, waar vandaan bijvoorbeeld zo een fiets de weg op kon rijden, reageerde de jongeman met de opmerking dan wijk ik toch gewoon uit!. Kennelijk wilde/kon hij niet begrijpen dat dit met een dergelijke snelheid niet meer mogelijk zou zijn. Hij kreeg een bekeuring en zal binnenkort een schikking van een Officier van Justitie thuis krijgen gestuurd. Deze zal zeker meerdere honderden euros bedragen.

Man aangehouden

UTRECHT/MAARSSEN De politie heeft dinsdagavond in Utrecht rond 21.00 uur een 23-jarige man uit Maarssen aangehouden. Deze man stond gesignaleerd nadat hij uit een psychiatrische instelling was weggelopen. Omdat de man een rechterlijke machtiging had voor een gedwongen opname, hebben agenten de Maarssenaar teruggebracht naar de instelling in Woerden.