Politie Drenthe

Woensdag 9 juni 2010

Provincie Drenthe, 09-06-2010

Politie zoekt 2e slachtoffer van gewapende beroving RODEN Naar maandag bekend is geworden heeft er in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni een gewapende beroving plaats gevonden. Tussen 02.00 uur en 02.30 uur werd er door een 16-jarige jongeman uit Alteveer (gemeente Noordenveld) geld gepind bij de Rabobank aan de Albertsbaan. Na het pinnen werd deze man, die samen met zijn vriend liep, van achteren ingehaald door een onbekende man. Deze zette het slachtoffer een pistool op de borst en dwong hem het gepinde geld af te geven. Na afgifte maakte de dader zich rennend uit de voeten. Een 18-jarige uit Leek afkomstige dader meldde zich maandagmiddag samen met zijn vader aan het politiebureau in Leek. Hij had zodanig wroeging over het gepleegde feit dat hij zijn vader inlichtte over het gebeuren. De beroving bleek gepleegd te zijn met een zogenaamd balletjespistool welke door de jongen is overhandigd aan de politie. Uit verklaring is bekend geworden dat er diezelfde nacht nog een tweede (mislukte) beroving in Roden heeft plaats gevonden. De politie verzoekt het slachtoffer van deze beroving zich te melden. De verdachte is aangehouden en ingesloten in het politiebureau te Assen. De politie in Roden heeft de zaak in onderzoek. Het tweede slachtoffer en getuigen kunnen zich melden via het gratis telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

BORGER-ODOORN Dinsdagmorgen is het rijbewijs van een 26-jarige man uit Vlagtwedde ingevorderd. De man reed in zijn auto op de N374 met een snelheid van 126 km/u waar 80 km/u toegestaan is.

Rijden onder invloed

COEVORDEN Dinsdagmiddag is een 40-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op de Spoorsingel. De man viel op omdat hij niet handsfree in zijn auto aan het bellen was. Na een blaastest bleek de man ook nog gedronken te hebben, hij blies 195 ug/l.

Politie houdt man aan voor poging inbraak en zoekt getuige

RODEN Dinsdagavond hield de politie een 42-jarige Rodenaar aan. De man werd aangetroffen op het gemeentelijk overlaadstation aan de Overslagweg. Omdat een getuige gemeld had dat een persoon bezig was in te breken bij een op het terrein staand pand, werd een onderzoek ingesteld. Aan het pand was te zien dat iemand getracht had in te breken waarna met behulp van een politiehond het terrein werd afgezocht. De hond trof hierbij de Rodenaar aan die zich in bossages op het terrein verstopt had. De politie stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met de getuige. Hij kan bellen met 0900-8844.

Op de bon
EMMER COMPASCUUM Twee inwoners van Emmer Compascuum, 56 en 58 jaar oud, werden dinsdagavond door de politie bekeurd. Het duo zat op een bankje aan het Hoofdkanaal WZ alcohol aan de openbare weg te drinken.

Alcomobilist
RODEN In de nacht van dinsdag op woensdag bekeurde de politie een 61-jarige inwoner van Roden. De man reed in zijn auto over de Kastelenlaan toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 625 ug/l en omdat er sprake was van recidive werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Autoinbraken

ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een inbraak plaats in een aan de Oosterhoutstraat geparkeerde personenauto. De eigenaar werd wakker van het geluid van zijn autoalarm, zag twee jongens wegrennen in de richting van het centrum en constateerde de inbraak. De buit bestond uit een navigatiesysteem. De vermoedelijke daders waren tussen de 20 en 25 jaar oud, haar tot op de schouders, gekleed in lange regenjassen en hadden een fiets bij zich met fietstassen.

In dezelfde straat werd uit een personenauto eveneens een navigatiesysteem ontvreemd. Ook van deze auto werd een ruit ingeslagen. Een getuige zag ook hier een vermoedelijke dader, lang haar, lange regenjas en donkere kleding wegfietsen.

Beroving met geweld
ASSEN Dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur werd een 85-jarige Assenaar in de bossages aan de Rode Heklaan, ter hoogte van het Ruiterspad in het Asser bos, beroofd van zijn portemonnee. De man zocht daar contact met een andere man en in de bosjes werd het slachtoffer tegen de grond geduwd waarbij hij een hoofdwond opliep. De dader nam de portemonnee van de man mee. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De dader is een man tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1.85 lang, slank postuur, kaal geschoren hoofd en een tattoo (cirkels) op de rechterarm. Hij droeg ruitvormige oorbellen, knopjes met witte steentjes, in beide oren. Hij droeg een zwart fleecejack met een capuchon. De capuchon was van een andere stof en had geperforeerde gaatjes. Hij droeg verder zwarte schoenen met rode stof aan de buitenzijde en er was sprake van versleten zolen. Een ieder die deze dader kent wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.