Politie Groningen

Woensdag 9 juni 2010

Provincie Groningen, 09-06-2010

Man aangehouden voor bedreiging

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 36-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd. Tussen beide mannen loopt een strafzaak. Kennelijk was dit voor de 43-jarige aanleiding om de 36-jarige te bedreigen. De verdachte reed op zijn scooter over de Dirk Huizingastraat achter het slachtoffer aan. Hij bedreigde het slachtoffer woordelijk met de dood. Het slachtoffer alarmeerde de politie. Op basis van het signalement kon de politie de verdachte even later op de Thomassen A. Tuesinklaan aanhouden. Bij zijn fouillering werd een mes en een busje pepperspray aangetroffen. Beide goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Aanhouding na misbruik 112

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Cortinghpoort in Groningen een 30-jarige Stadjer aangehouden. De man had binnen drie kwartier al meer dan 30 keer onnodig het alarmnummer 112 en het politie-informatienummer 0900-8844 gebeld. In eerste instantie zijn agenten naar zijn woning gegaan om zijn telefoon in beslag te nemen en proces-verbaal op te maken. Toen de man vervolgens opnieuw onnodig de politie belde, is de man aangehouden. De man weigerde de deur van zijn woning te openen en uitte door het raam diverse beledigingen in de richting van de agenten. Hierop is de deur geforceerd en is de man aangehouden. Ook in de politieauto bleef de man beledigingen uiten. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Winkeldief aangehouden

DELFZIJL De politie heeft dinsdagmiddag in een sportzaak aan de Landstraat In Delfzijl een

38-jarige man uit de havenstad aangehouden. Personeel had gezien dat de man een voetbalshirt, ter waarde van ongeveer 35 euro, had gestolen. De verdachte, een bekende van de politie, moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Het voetbalshirt werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelle snorfiets in beslaggenomen

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond op de Westersingel in Groningen snorfiets van een

19-jarige man uit Groningen in beslaggenomen. Agenten zagen dat de Stadjer zonder verlichting reed over het Floresplein. Zij wilden hem hierop controleren. Omdat de bestuurder met hoge snelheid doorreed lukte het de dienders pas om hem op de Westersingel te laten stoppen. De eigenaar van de snorfietser kreeg te horen dat zijn voertuig in beslag genomen werd. De politie stelt een technisch onderzoek naar de snorfiets in. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond na verkeersongeval

WINSCHOTEN Maandagavond raakte een 33-jarige vrouw uit Westerlee gewond bij een verkeersongeval. De fietsster reed op het fietspad op de Blijhamsterweg. Een 51-jarige automobilist uit Oude Pekela reed op de Constantijn Huygenslaan en zag bij het oprijden van de kruising de fietster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam vervolgens ten val. Zij werd met een gekneusde enkel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 10 juni, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N360, Groningen-Ten Boer, snelheidscontrole

* N361, Winsum-Lauwersoog, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 8 juni op diverse plaatsen op snelheid.
* Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 710, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Grootegast, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 382, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1740, aantal overtredingen: 116, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.