Dura Vermeer voor kantoor Hartstichting

Den Haag - 09 juni 2010

Allereerste BREEAM-NL `Excellent' certificaat in Nederland voor kantoor Hartstichting

Het nieuwe kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in Den Haag-Ypenburg, een ontwikkeling van OVG Projectontwikkeling en een realisatie van Dura Vermeer Bouw Leidschendam heef het allereerste BREEAM-NL Nieuwbouw ontwerpcertificaat met de score `Excellent' ontvangen.

Dutch Green Building Council
De initiatiefnemer van BREEAM-NL, de Dutch Green Building Council, reikte gisteren het certificaat uit op Provada, de vastgoedbeurs in Amsterdam RAI. Het gebouw, ter grootte van ruim 5.800 m², kenmerkt zich door een zeer duurzaam ontwerp waarbij de nieuwe Nederlandse beoordelingsmethode BREEAM leidend is geweest. Zo heeft het gebouw onder meer een warmte- en koudeopslag, mossedum dak en atrium, waterbesparende maatregelen voor de toiletvoorzieningen en slimme installaties met aanwezigheidsdetectie en daglichtregelingen.

BREEAM-NL
BREEAM-NL is de eerste Nederlandse gecertificeerde beoordelingsmethode om onafhankelijk de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een gebouw of gebied één van de volgende waarderingen: Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding, ofwel 1 tot 5 sterren. Voor klanten in vastgoed is het een onafhankelijk certificaat, dat ook internationaal aanzien geniet. BREEAM-NL maakt het immers mogelijk om duurzaamheid meetbaar en waardeerbaar te maken.

Ontwerp
Het kantoor is een ontwerp van architectenbureau Meyer en Van Schooten Architecten uit Amsterdam en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Gemeente Den Haag, Dura Vermeer Bouw Leidschendam en Fortis Bank Nederland Real Estate Finance. Dura Vermeer Bouw Leidschendam gaat medio 2010 starten met de realisatie van dit nieuwe kantoor.