Gemeente Roermond

Limburgse Finale Verkeersquiz én Praktisch Verkeersexamen op dezelfde dag vanaf één locatie

Onderstaand persbericht is van Veilig Verkeer Nederland Regionaal Steunpunt Limburg.

Op 10 juni 2010 strijden 6 basisscholen (groepen 8) uit heel Limburg tegen elkaar om de titel: Beste verkeersklas van Limburg 2010. Tijdens de Veilig Verkeer Nederland Verkeersquiz maken zij onderling uit wie deze eerste Limburgse titel mag dragen. De quiz bestaat uit 30 vragen die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. De winnende klas wint een schoolreisje naar Toverland. Deelnemende scholen zijn: BS A gene Wienberg uit het Heuvelland, BS St. Gertrudis uit Parkstad, BS Catharina Labouré uit Sittard-Geleen, BS Patricius uit Weert-Roermond, BS Coninxhof uit Venlo-Venray en BS JF Kennedy uit Maastricht.

De presentatie van de verkeersquiz ligt in handen liggen van Kevin Hellenbrand (popgroep Chipzz) en Bibi Schouten (model). Zij zijn de ambassadeurs van Veilig Verkeer Nederland in Limburg, en zijn in deze hoedanigheid al vaak te zien geweest bij verschillende activiteiten van VVN.
Tevens worden er tijdens de finale ook nog optredens verzorgd. Op het podium van de Grote Zaal zal ten eerste Tessa Kersten te bewonderen zijn. Zij is de winnares van Hollands Got Talent 2009: een pittige dame van 12 jaar uit Venlo, met een prachtige stem! Ook Lil-T zal zijn zang- en rapkunsten ten gehore brengen. Hij is een aankomend talent uit Brunssum,en heeft al heel wat keren de zaal op zijn kop gezet voor VVN! Ook wethouders, verkeerscoördinatoren en politieagenten zijn tijdens de quiz aanwezig. Zij hebben zitting in de jury, en lichten de antwoorden op de vragen voor kinderen en publiek toe. Burgemeester van Beers van Roermond zal aanwezig zijn om de quiz te openen, en ook de kersverse directeur van Veilig Verkeer Nederland Linda van der Eijck zal een woordje tot het publiek spreken.

Leerlingen van 50 basisscholen uit de verschillende regios namen het in regiovoorrondes tegen elkaar op. Deze voorrondes vonden plaats vanaf 14 oktober 2009 (eerste voorronde) t/m 21 april 2010 (laatste voorronde). De deelnemende regios zijn: Parkstad (met 20 scholen), Heuvelland (met 6 scholen), Maastricht (met 4 scholen), Sittard-Geleen (met 4 scholen), Weert-Roermond (met 8 scholen) en Venlo-Venray (met 8 scholen). In iedere regio vonden voorrondes plaats. De winnaars die uit die 6 regiovoorrondes naar voren zijn gekomen, strijden op 10 juni om de Limburgse titel in de Oranjerie! De verkeersquiz start om 10:00 uur.

Praktisch fietsexamen
Wat deze dag extra bijzonder maakt, is dat buiten de Oranjerie het praktisch verkeersexamen start van 16 basisscholen in Roermond. Voor het vijftiende jaar is de organisatie in handen van de Fietsersbond Midden Limburg. Een heel lint van ongeveer 450 fietsende kinderen (groep 7 en 8)) zal vanaf de Oranjerie vertrekken om hun praktisch verkeersexamen af te leggen. Wethouder IJf zal met de eerste kinderen een rondje meefietsen en medewerkers van Stadstoezicht zullen de fietsen van de kinderen vóór de start controleren. Het startschot is om 09:30 uur, en alle scholen zijn rond 14 uur aan de beurt geweest. Zowel binnen als buiten de Oranjerie een waardevolle activiteit op het gebied van verkeersveiligheid!

De verkeersquiz wordt mede mogelijk gemaakt door RMO Parkstad, RMO Sittard-Geleen, VVPH (Heuvelland), gemeente Maastricht, RMO Weert-Roermond, RMO Venlo-Venray en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) van de Provincie Limburg. En tot slot Toverland Sevenum en Media Groep Limburg. Het praktisch Verkeersexamen wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Roermond en de Fietsersbond Afdeling Midden Limburg en natuurlijk de 50 ouders die de controleposten bemensen!

Eerste publicatiedatum: 09-06-2010 Bijgewerkt: 09-06-2010