FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Unilever verantwoordelijk voor behoud werkgelegenheid bij fabriek Oss

Unilever moet haar verantwoordelijkheid nemen om de mensen die op straat dreigen te komen bij de voorgenomen reorganisatie van de Unoxfabriek in Oss aan het werk te houden.

Dat vindt vakbond FNV Bondgenoten in een eerste reactie op de aankondiging van Unilever om de productie van Unox-soep-in-zakken te verplaatsen van Oss naar Polen. Daardoor komen ruim 120 vaste en flexbanen op de tocht te staan.

"Unilever geeft aan dat ze op deze manier wil investeren in Oss. Maar de mensen denken daar het hunne van. Zij hebben nog de sluitingen van een paar jaar geleden voor ogen en maken zich grote zorgen", zegt Marjolein Dubbelaar, bestuurder van FNV Bondgenoten. "Unilever profileert zich graag als een sociale werkgever, maar daar hoort voor mij ook een verantwoordelijkheid voor de mensen bij. Onze insteek is werkzekerheid. Wij vragen ons sowieso af of dit nu allemaal nodig is en wij accepteren dus geen gedwongen ontslagen."

Unilever kondigde vandaag aan de productie van Unox-soep-in-zakken van Oss te willen verplaatsen naar Polen. Twee jaar geleden sloot Unilever drie fabrieken in Nederland en verplaatste de productie naar het buitenland.

In Oss werken nu in totaal rond de 450 mensen. Het overgrote merendeel van hen is lid van FNV Bondgenoten.