Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachten van beroving van telefoon aangehouden

Leiden, 09-06-2010 o De politie heeft eind mei en deze week drie Leiderdorpers van 16 (2) en 17 jaar en een 17-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van beroving van een mobiele telefoon.

Een 19-jarige man uit Leiden werd op zondag 28 februari omstreeks 01.15 uur op de Apothekersdijk in zijn woonplaats beroofd van zijn mobiele telefoon. Drie jongens liepen vanaf de Prinsessekade op hem af en één van hen pakte de man zijn rechterarm en daarna de telefoon die hij in zijn hand vast had. De politie kwam de verdachten op het spoor nadat eerste de heler van de telefoon, de 17-jarige Leidenaar, was aangehouden. Met de aanhouding werd ook de telefoon teruggevonden, waarna de drie andere verdachten konden worden aangehouden.

Politie pakt ook helers aan De politie pakt ook kopers aan die goederen voor te weinig geld aanschaffen van bijvoorbeeld personen op straat of vage bekenden. Iemand die voor te weinig geld een telefoon koopt zonder doosje, boekjes of bon en vooral zonder oplader mag ervan uitgaan dat de herkomst van de telefoon twijfelachtig is. De politie waarschuwt hiervoor en wijst erop dat ook helers worden aangehouden.