Gemeente Kampen

ontvangst

Bianca Roosenboom neemt eerste boekje `Jeugd in Beweging' in ontvangst

09-06-2010
Woensdag 9 juni krijgt Bianca Roosenboom, Nederlands Kampioen Inline Skaten, het eerste boekje van het project Jeugd in Beweging overhandigd door wethouder Pieter Treep van sport.
Tegelijk feliciteert wethouder Treep haar met de vijf gouden medailles die ze vorige maand op de NK Inline Skaten op de baan heeft gewonnen. Dit NK vond plaats van 13 tot en met 15 mei in Medemblik.

In het boekje staan 50 sportcursussen aangeboden door de sportverenigingen en sportscholen uit de gemeente Kampen. Alle basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 kunnen hier twee sporten uit kiezen om gratis en vrijblijvend kennis mee te maken.

Jeugd in Beweging 2010 breekt meerdere records
Voor het eerst sinds de start in het jaar 1996 van het project Jeugd in Beweging nemen maar liefst 31 van de 36 basisscholen uit de gemeente Kampen deel aan dit project. Het tweede record is dat bijna 2.500 leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 de komende week het boekje krijgen uitgereikt. Vorig jaar waren dit 1.500 leerlingen. Iedere leerling mag twee sportcursussen kiezen, waar ze na de zomervakantie aan deel kunnen nemen. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met een (andere) sport, zodat ze een goede sportkeuze kunnen maken.

Cursussen
In totaal bieden 25 sportclubs/-scholen 50 verschillende cursussen aan. Vorig jaar waren dit 20 organisaties met in totaal 39 cursussen. Nieuw dit jaar zijn onder andere volleybal en ritmische gymnastiek. Verder kunnen de leerlingen kiezen uit badminton, countryline dancing, kids & fit, jongerenfitness, gymnastiek, hockey, jazzdans, judo, kanoën, jiu jitsu, karate, kickboxing, korfbal, scouting, steppen, tafeltennis, tennis, voetbal, waterpolo, wielrennen/fietscross en zwemmen.

Gezond
Bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het is vooral ook gezellig. Door te sporten krijgen kinderen zelfvertrouwen en het bevordert hun sociale contacten. Jeugd in Beweging is een project van Sportservice Kampen, de Kamper sportverenigingen en sportscholen en het basisonderwijs in Kampen.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |