Gemeente Enschede

Enschede krijgt kleur door Geraniumpiramides

Deze week verschijnen de fleurig gekleurde Geraniumpiramides weer in het Enschedese straatbeeld. Er worden in totaal honderd bakken verspreid over de stad geplaatst. De twee meter hoge Geraniumpiramides worden al meer dan tien jaar door de gemeente ingezet om de stad op te fleuren en aantrekkelijker te maken.

Dit jaar worden de geraniumpiramides voor het eerst kosteloos onderhouden door Part Werkers. De gemeente Enschede is hier, in tijden van financiële krapte, erg blij mee.

Lange termijn oplossing
De gemeente zoekt al langere tijd naar initiatieven van inwoners die op een positieve manier bijdragen aan een groene buurt. Ed Wallinga, Wethouder Leefomgeving: "Ik zou graag zien dat we in Enschede samen werken aan een groenere stad. In het geval van de Geraniumpiramides kan ik mij voorstellen dat buurtbewoners deze van de gemeente willen huren en ook zelf onderhouden. Pathmos had laatst de primeur, buurtbewoners vullen daar nu zelf de bloembakken en zorgen ook voor het onderhoud. Een geweldig initiatief waardoor de stad groen en fleurig blijft."

Particulieren, stichtingen en bedrijven die meer willen weten over de mogelijkheden om bakken te huren en zelf te onderhouden kunnen contact opnemen met de gemeente op nummer 053-4817600.

Part Werk
De piramides die deze week in de stad verschijnen worden kosteloos onderhouden door Partwerkers. Het `Part Werk' project is een samenwerkingsverband van de gemeente Enschede en het Werkplein, en wordt uitgevoerd door de werk ontwikkelorganisatie Surplus,. `Part Werk' helpt mensen, die om wat voor reden dan ook aan de zijlijn van de arbeidsmarkt zijn komen te staan, aan werk. Dit met als doel mensen "arbeidsfit" te houden. Partwerk is een onderdeel van de "klimopbanenstrategie " van de gemeente Enschede.