Gemeente Haren

Borstkankeronderzoek in Haren

Start begin juli

09/06/2010

Begin juli wordt gestart met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Haren. De onderzoekswagen wordt geplaatst op de parkeerstrook bij sportzaal De Bam. De opkomst in de gemeente is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 84 % van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Uitnodiging

Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Hiervoor kan gebeld worden met de afsprakentelefoon van Bevolkingsonderzoek Noord, waarvan het nummer in de uitnodigingsbrief vermeld wordt.

Meest voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts. Meer informatie op http://www.bevolkingsonderzoeknaarborstkanker.nl/