Gemeente Haren

Wijkschouw winkelcentrum Anjerlaan en omgeving

Wat is er aangetroffen?

09/06/2010

Op woensdag 2 juni heeft een vertegenwoordiging bestaande uit Woonborg, Triobedrijven, ondernemers en de gemeente het gebied van het winkelcentrum in Oosterhaar en omgeving geschouwd. Tijdens de schouw zijn de voorkomende gebreken aan de openbare ruime in kaart gebracht. Tevens is gekeken naar de onderhoudstaat van de percelen die door Woonborg zijn verhuurd.

Tijdens de wijkschouw is een twintigtal gebreken geconstateerd. De gebreken lopen uiteen van een kapotte zitbank, het opdrukken van het voetpad door boomwortels, het rondslingerende afval bij de glascontainers, slecht werkende openbare verlichting tot de aanzienlijke onkruidgroei op moeilijk te onderhouden plekken. Een vertegenwoordiging van de ondernemers heeft daarnaast de wens uitgesproken om op het plein iets meer kleur te hebben door bijvoorbeeld bloembakken te plaatsen.

Woonborg en de gemeente hebben een actielijst opgesteld. Er wordt geprobeerd alle gebreken zo snel mogelijk te herstellen. Sommige gebreken zijn niet echter niet op korte termijn op te lossen. Een voorbeeld hiervan is het oplossen van opdrukkende verharding in voetpadden. Door deze zaken mee te nemen in de jaarlijkse onderhoudsprogramma's, worden ze alsnog opgelost.