CDA

Nederland kan op mij rekenen
woensdag 9 juni 2010
Beste kiezer,

Het zijn belangrijke verkiezingen voor Nederland. We staan voor de vraag: waar willen we heen met Nederland? Deze laatste uren zijn doorslaggevend omdat veel mensen hun stem nog niet hebben bepaald.

Help mee de twijfelaars over de streep te trekken! Dat kan heel simpel, bijvoorbeeld door deze e-mail door te sturen aan uw contacten. Uit de reacties die ik de afgelopen weken van u kreeg, zag ik dat u veel e-mails al heeft doorgestuurd. Veel dank. Op deze manier werken wij samen aan de overwinning van onze partij.

Het CDA kiest voor solide, stabiel en samen
Wij bezuinigen â dat is waar, maar ook hard nodig â maar zonder de sociale kant uit het oog te verliezen. Ons beleid is solide en stabiel. Dit evenwicht is leidend voor onze keuzes. Samen zetten we de komende jaren de schouders eronder. Ik licht er een paar belangrijke punten uit.

Het CDA kiest voor gezinnen
Wij handhaven de kinderbijslag. Ook kiest het CDA voor een vast kindgebonden budget per gezin van maximaal ⬠1.300,- per jaar. Dit staat haaks op het beleid van de VVD. Mark Rutte kiest voor kil saneren. De VVD wil juist wel het kindgebonden budget afschaffen en de kinderbijslag maximeren tot twee kinderen. Ook moeten gezinnen bij de VVD weer gaan betalen voor schoolboeken, die het CDA juist gratis wil houden.

Het CDA kiest voor toekomstbestendige zorg
Kiezen voor het CDA is kiezen voor goede, bereikbare zorg. Ook in de toekomst. De zorg zal de komende jaren alleen maar duurder worden. Wij leggen de rekening niet neer bij chronisch zieken en ouderen. De huisarts blijft bij ons buiten het eigen risico. Met een sociale inzet van de zorgtoeslag zorgen wij ervoor dat iedereen zijn of haar zorg kan betalen. Wij willen de zorg beter organiseren, daar valt veel winst te behalen: meer handen aan het bed en minder benen onder het bureau.

De VVD kiest er voor de rekening neer te leggen bij de patiënt. Bij de VVD wordt het basispakket kleiner. En de huisarts komt ook onder het eigen risico te vallen. Dat treft iedereen, maar vooral onze gezinnen en ouderen. Bij de VVD gaat iemand in een verpleeghuis ⬠5.019 per jaar meer betalen. Dat noem ik kil saneren en daartegen zeg ik: âMark, jongen, dat kan echt niet.'

Daarnaast kiest de PvdA voor een vermogenstoets in de AWBZ: mensen moeten eerst hun eigen huis opeten, voordat ze naar een verpleegtehuis morgen. De PvdA bezuinigt op begeleiding voor mensen die zorg nodig hebben. Die keuze maken wij niet! Dat leidt tot meer sociaal isolement, en dat vinden wij onverantwoord.

Ons beleid is solide en stabiel. We kiezen niet voor kil saneren en wij schuiven de rekening niet door naar onze jongeren. Wij kiezen voor evenwichtig beleid in deze onzekere tijden. Samen zetten we de komende jaren de schouders eronder.

Nu is het ons moment! Laat uw stem horen.
Nederland kan op ons, kan op mij, rekenen!

Kan ik op u rekenen?

Hartelijke groet,
Jan Peter Balkenende