Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders

In de collegevergadering van 25 mei j.l. zijn o.a. onderstaande onderwerpen aan de orde geweest.

Eerste wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2010 Op 1 juli 2010 treedt de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) waarschijnlijk in werking. De Wabo heeft gevolgen voor één vergunningstelsel uit de Algemene Plaatselijke Verordening, namelijk de kapvergunning. Het kapvergunningstelsel moet daarom gewijzigd worden. Om deze reden is een wijziging van de APV noodzakelijk. Verder kan vooruitlopend op de wijziging in de Wet op de kansspelen de bepaling over behendigheidsautomaten worden aangepast.

Integraal dorpsontwikkelingsprogramma (IDOP) Boekel De Gemeente Boekel heeft in samenwerking met inwoners en verenigingen een integraal dorpsontwikkelingsprogramma voor Boekel opgesteld. In het IDOP staan projecten die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden en bijdragen aan de leefbaarheid van Boekel. Het IDOP kan in aanmerking komen voor subsidie van de provincie vanuit het programma âPerspectiefrijk Brabantâ. Het gaat om een bedrag van maximaal ⬠1 mln. Op dit moment is de subsidiepot leeg maar de verwachting is dat Provinciale Staten meer geld beschikbaar zal stellen.

Jaarverslag 2009 Jeugdgezondheidszorg 0- 4 jaar van Thuiszorg Pantein In het kader van de actieve informatieplicht wordt het âJaarverslag 2009 gemeente Boekelâ van Thuiszorg Pantein inzake de jeugdgezondheidszorg voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar ter kennisgeving aan het college en de gemeenteraad aangeboden.

Jongerenwerk Boekel na 2010. Heroriëntatie.
De gemeente Boekel stopt na 2010 met jongerenwerk. Het preventiewerk en signalering wordt overgenomen door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Daarbij wordt een verbinding gemaakt met verenigingen met jeugdleden. Voordat dit besluit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad organiseert het college een discussie met alle betrokkenen.

Beleidsregel Wmo Adviesraad 2010
De nieuwe âBeleidsregel Wmo Adviesraad Boekel 2010â dient te worden vastgesteld. Hierin staan de rechten en plichten van de Wmo Adviesraad Boekel/Venhorst beschreven. De oude regeling dateert nog uit 2006 en is aan vervanging toe.

Verkoop van 8 bouwkavels op het MOB-complex aan SIR-55 De gemeente Boekel is bereid onderhandelingen aan te gaan om 8 bouwkavels op het MOB-complex te verkopen aan SIR-55. De gemeente biedt hier de mogelijkheid om 8 levensloopbestendige woningen te bouwen voor medioren en senioren. De burgers in de gemeente Boekel die staan ingeschreven op de wachtlijst komen hiervoor als eerste in aanmerking.

Wijziging van de Criteria voor inschrijving en toewijzing van bouwgrond Het wordt voor niet-inwoners van de gemeente Boekel mogelijk gemaakt zich op de wachtlijst voor een woningbouwkavel of projectmatig gebouwde woning te plaatsen en daarmee in aanmerking te komen voor een bouwkavel of een nieuwbouwwoning.