Politie Gelderland-Midden

Agent en arrestant gewond bij aanhouding

Publicatiedatum: 9-6-2010 11:44:38

ARNHEM- Bij de aanhouding van twee mannen en een vrouw op de Rijnstraat in Arnhem in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juni zijn een agent en een arrestant gewond geraakt. Bij de schermutseling vielen beiden door een winkelruit en moesten met diverse snijwonden naar het ziekenhuis.

Surveillerende agenten zagen rond twee uur twee mannen en een vrouw op de Rijnstraat staan. De mannen waren kennelijk dronken. Het ging om twee Arnhemmers van 27 en 30 jaar die vertelden een conflict te hebben gehad. In een gesprek lieten de mannen zich beledigend uit naar de agenten. Bovendien schopte de 27-jarige een volle fles bier richting de agenten. Toen de agenten hem daarop wilden aanhouden probeerde de 30-jarige dit te beletten. Bij de daaropvolgende schermutseling viel een van de agenten samen met de 27-jarige door een winkelruit en liepen beiden verwondingen op. De vrouw, een 23-jarige Arnhemse, werd ook aangehouden omdat ze zich met de aanhouding bemoeide en weigerde weg te gaan. Uiteindelijk lukte het met hulp van collega's de drie aan te houden. De 27-jarige Arnhemmer en de agent moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen. (062871)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse gewond bij botsing

Publicatiedatum: 9-6-2010 11:43:14

ARNHEM - Een 31-jarige automobiliste uit Arnhem is dinsdagavond 8 juni gewond geraakt bij een botsing op de kruising van het Lange Water met de Vlamoven in haar woonplaats. Vanwege mogelijk opgelopen nekletsel moest de brandweer eraan te pas komen om het slachtoffer uit haar auto te halen.

Het ongeval gebeurde omstreeks vijf uur toen de Arnhemse met haar auto vanaf de Vlamoven het Lange Water wilde oversteken. In verband met filevorming merkte ze kennelijk een naderende auto op de andere rijstrook, bestuurd door een 35-jarige man uit Maastricht, te laat op. De Maastrichtenaar kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste in de flank van de wagen van de Arnhemse. De Maastrichtenaar kwam bij het ongeval met de schrik vrij.
(062770)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Arnhemmer aangehouden na overlast

Publicatiedatum: 9-6-2010 11:42:31

ARNHEM - Vanwege onder meer overlast en belediging van agenten heeft de politie dinsdagavond in de wijk Malburgen-West een 32-jarige bewoner aangehouden. De man zou volgens buurtbewoners passanten hebben uitgescholden en nat gegooid. Ook zou hij bij een andere buurtbewoner tegen de deur hebben getrapt. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen schold de man de agenten uit. De Arnhemmer, kennelijk onder invloed van alcohol, werd in zijn huis aangehouden. De man is in de loop van woensdagochtend na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.
(062782)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes slaags in lijnbus

Publicatiedatum: 9-6-2010 11:41:59

ARNHEM - Twee meisjes van 19 jaar uit Arnhem zijn dinsdagmiddag 8 juni door de politie in hun woonplaats aangehouden nadat ze slaags waren geraakt in een lijnbus. De twee zouden al eerder ruzie met elkaar hebben gehad. Toen beiden elkaar troffen bij een bushalte aan de Biezenlaan ontaardde een woordenwisseling in een handgemeen, waarbij door beiden over en weer zou zijn geslagen. Toen de bus eraan kwam zouden beiden in de bus wederom zijn gaan vechten. De buschauffeur kwam tussenbeiden en wist de partijen te scheiden waarna de politie werd gewaarschuwd. Beide meisjes werden meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het afleggen van hun verklaring gaven ze aan geen aangifte te willen doen maar de zaak onderling uit te praten. Daarop zijn beiden vrijgelaten.
(062621)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden met gestolen fiets

Publicatiedatum: 9-6-2010 11:41:26

ARNHEM - De politie heeft dinsdag 8 juni op de Beekstraat in Arnhem een 27-jarige man uit die stad aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Agenten zagen de man omstreeks het middaguur rijden waarbij opviel dat het slot op de toch al nieuw uitziende fiets ontbrak. Bij controle in het kader van het project `Tegenwind' bleek de fiets als gestolen te boek te staan. De Arnhemmer werd daarop aangehouden en de fiets in beslag genomen. Hij vertelde later de fiets voor een gering bedrag eerder te hebben gekocht van een onbekende. De man is na verhoor vrijgelaten en in afwachting van een beslissing van justitie. (062599)

Het project Tegenwind draait vanaf begin 2008. De kern is dat agenten tijdens hun surveillance op een andere manier kijken naar een fiets en zijn berijder. Als er bijzonderheden zijn, vindt er controle plaats. Daarbij letten de politiemensen op de uiterlijke kenmerken van de fiets die niet kloppen. De politie hoopt dat door het project Tegenwind de handel in gestolen fietsen minder interessant wordt voor de fietsendieven. Als de pakkans voor helers toeneemt, koopt iemand minder snel een gestolen fiets.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na vernieling ruit

Publicatiedatum: 9-6-2010 11:40:52

ARNHEM - Een 31-jarige Arnhemmer is in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juni aangehouden wegens vernieling van een ruit. Agenten werden die nacht rond half een geroepen bij een conflict bij een café aan de Hommelseweg. Daar bleek de Arnhemmer te staan die het café binnen wilde ondanks een eerder aan hem opgelegd toegangsverbod wegens wangedrag. Nadat de ruzie door de agenten was gesust vertrok de Arnhemmer. Nadat de agenten ook vertrokken waren zou de Arnhemmer even later een ruit van de zaak met een baksteen hebben ingegooid. Niemand raakte daarbij gewond. De Arnhemmer werd daarop later thuis aangehouden.
(062868)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs bromfietser ingevorderd na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 9-6-2010 11:40:23

ARNHEM - Agenten van het verkeershandhavingsteam van de politie hebben dinsdag 8 juni op de Huissensedijk in Arnhem het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige bromfietser uit die stad. De agenten zagen de Arnhemmer rijden tijdens een snelheidscontrole. Met behulp van de Lasergun werd geconstateerd dat de jongen 81 km/u reed terwijl hij daar hooguit 45 mocht rijden. Voor deze overschrijding met 36 km/u kreeg de Arnhemmer een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Justitie beslist over de teruggave van het document. (062349)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Politie onderzoekt ramkraak in winkel

Publicatiedatum: 9-6-2010 11:50:37

KOOTWIJKERBROEK - Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juni een ramkraak gepleegd op een winkel aan de Garderbroekerweg in Kootwijkerbroek. De politie doet nader onderzoek en roept getuigen op te reageren.
Even voor half twee werd bij de politie een inbraakalarm gemeld in de zaak, waarop agenten direct poolshoogte gingen nemen. Bij aankomst bleek de pui van de zaak er kennelijk uit te zijn gereden met een auto. Vervolgens hadden de daders de hand weten te leggen op een partij sigaretten waarna ze er vandoor waren gegaan. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000
(062877)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053