Gemeente Rotterdam

jonge hoogvlietse naar zangconcours in napels

09 juni 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

De Hoogvlietse Jeannine Heinsbroek is op achtjarige leeftijd al een echte ster. Samen met haar ouders, zusje en zangdocente Ilma Achmadeeva is zij in de meivakantie afgereisd naar de Italiaanse stad Napels. Daar deed zij mee aan de finale van het internationale zangconcours `Il Pulcinella d'Oro'.
Jonge Hoogvlietse naar zangconcours in Napels

Jeannine was de jongste deelneemster én de enige die voor het eerst aan een concours meedeed.

De vijfde editie van dit Napolitaanse zangconcours vond plaats van 6 t/m 8 mei. Kinderen uit zestien verschillende landen lieten van zich horen. Nadat zij al eerder door de eerste selectieronde gekomen waren, mochten zij nu deelnemen aan de grote finale. In drie shows vermaakten zij het publiek met één liedje in de moedertaal en één Napolitaans liedje. Een lastige opdracht, waar de deelnemers het plaatselijke dialect eigen voor moesten maken.

Zomer in Zeeland
Jeanninne Heijnsbroek Jeannine was de jongste deelneemster én de enige die voor het eerst aan een concours meedeed. Alle andere deelnemers hadden al meer zangervaring op het toneel en dat kon je ook duidelijk merken. Het eerste liedje dat zij zong was `Zomer in Zeeland'. In traditionele Nederlandse kledij heeft zij dapper en op een leuke manier het liedje in Napels vertolkt. Het publiek was gecharmeerd. De tweede en derde avond heeft Jeannine het Napolitaanse liedje `Comme facette mammeta' gezongen. Hoewel er van de kinderen best wat gevraagd werd was er geen spoor van vermoeidheid te bekennen wanneer zij hun lied vertolkte.

Diploma
De derde en laatste avond gaven alle finalisten samen een concert. De Italiaanse televisie was ook aanwezig. Een volle zaal, een goede presentator en een enthousiast publiek maakten van deze avond één groot feest. Alle deelnemers waren sterk, enthousiast en goed. Maar zoals bij alle wedstrijden kan er maar één de beste zijn. Dat waren een Roemeense jongen en een Australisch meisje. Jeannine kreeg een diploma, genaamd `Premi Speciali Eco di Napoli'. Helemaal niet slecht voor de eerste keer. Jeannine heeft genoten, veel geleerd en veel (internationale)vrienden gemaakt. Zij is nu nog meer gestimuleerd om haar zangtalenten verder te kunnen ontwikkelen.

Russian School of Arts
Jeanninne Heinsbroek Jeannine krijgt zanglessen van Ilma Achmadeeva op de Russian School of Arts. Op deze school kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten zoals theater en muziekles, zodat dit de kinderen stimuleert in hun motorische ontwikkeling en helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen. De les methodiek is bedoeld voor kinderen met ambitie, waarbij het zwaartepunt ligt op een goede basistraining. Kinderen die alleen leuk bezig willen zijn, komen hier niet tot hun recht. De deskundige docenten spenderen veel tijd aan de kinderen zodat de gave van elk kind ten volle tot ontwikkeling komt. De kinderen waarderen dat en zijn dan trots op hun prestaties. Zo wordt het vanzelf weer leuk.
Als u meer wilt weten over de Russian School of Arts, kijk dan eens op de website: http://www.russianschool.nl/

De Russian School of Arts neemt deel aan het Veerhaven junior concert op zondagmiddag 29 augustus van 13.00 uur tot 14.15 uur. Jeannine zal daar gaan optreden.