Gemeente Castricum

Uitgebreid zoeken

Vernieuwde Maer- of Korendijk in Castricum geopend Wethouder Portegies en gedeputeerde Meerhof wijdden het vernieuwde dijkje in

Wethouder Portegies van de gemeente Castricum nam op 5 juni jl. de gereconstrueerde Maer- of Korendijk officieel in gebruik. Dat deed zij samen met Rob Meerhof, provinciaal gedeputeerde Landelijk Gebied. Â

Het cultuurhistorische dijkje in het buitengebied aan de zuidzijde van Castricum kent een rijke geschiedenis. Door de reconstructie kunnen nu wandelaars, fietsers, ruiters en het lokale landbouwverkeer gebruikmaken en genieten van deze parel in het buitengebied.

De reconstructie van de Maer- of Korendijk is een onderdeel van het programma Samen Werken In het Groen (SWIG). Dit is een initiatief van de gemeente Castricum, Provincie Noord-Holland, PWN, Landschap Noord-Holland, LTO Noord en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Â

Subsidie
Het project is gefinancierd door de gemeente Castricum en gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (POP) via het Investeringsbudget Landelijk Gebied.

Buitengebied