Gemeente Culemborg


1 miljoen euro voor Culemborg

Plan 'Aansprekend Terweijde'...

De gemeente Culemborg krijgt 1 miljoen euro voor het plan `Aansprekend Terweijde'. Dat heeft minister Eimert van Middelkoop van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie 3 juni laten weten aan burgemeester Roland van Schelven. Culemborg ontvangt de subsidie in het kader van 40+ wijkenaanpak. "Wij zijn heel blij met deze toezegging", aldus Van Schelven. "Het geld zetten we in overleg met bewoners in om de leefbaarheid in de wijk Terweijde te verbeteren."

De Commissie Budget 40+ wijken, onder leiding van Doekle Terpstra, heeft de afgelopen maanden 34 aanvragen bekeken en beoordeeld. Alle gemeentes die een aanvraag hebben ingediend, moesten hun plannen aan de beoordelingscommissie presenteren. Wethouder wijkgericht werken Huub van Oorschot: "Eind april hebben wij samen met enkele bewoners en partners onze aanvraag toegelicht. Tijdens onze presentatie hebben we de problemen die in de wijk spelen uit de doeken gedaan en onze droom neergezet: samen met bewoners en partners van Terweijde weer een aantrekkelijke wijk maken. Deze subsidie maakt het mogelijk om ons plan `Aansprekend Terweijde' op een aantal onderdelen versneld uit te voeren."

De wijk Terweijde kampt al langere tijd met problemen op het gebied van leefbaarheid. Om deze problemen op te lossen werkt de gemeente samen met diverse partners en bewoners aan vier sporen: het bewonersspoor, het zorgspoor, het zoete spoor en het zure spoor. Voor de eerste drie sporen is deze subsidie aangevraagd en toegekend.