Politie Groningen

Agent mishandeld

Zandeweer, 09-06-2010 o Dinsdagochtend is een agent gewond geraakt bij een incident aan de Noorderweg in Zandeweer. De politie was gealarmeerd, omdat de 54-jarige bewoner verbaal agressief was in de richting van een hulpverlener. De hulpverlener moest voor een andere bewoner in de woning zijn.

Ook voor de ogen van gealarmeerde agenten gedroeg de man zich agressief richting de hulpverlener. Zonder enige aanleiding richt de man zijn agressie op een agent en slaat hem in het gezicht. De agent probeert de man met pepperspray onder controle te krijgen. De man gooit dan nog diverse goederen in de richting van de agent. Met meerdere toegesnelde agenten kan de man onder controle worden gebracht. Hij is aangehouden en ingesloten. De agent heeft verwondingen aan zijn gezicht, arm en gebit opgelopen.

Regiopolitie Groningen neemt het incident hoog op en accepteert geweld tegen haar agenten en overige hulpverleners niet. Tegen verdachten van geweld tegen politieambtenaren worden door het Openbaar Ministerie fiks hogere straffen geëist.