Studenten gebruiken massaal stemwijzer bij keuze partij

09/06/2010 13:30

Studenten.nl

Uit onderzoek van Studenten.nl blijkt dat de meeste studenten hulp hebben gehad in de keuze voor een politieke partij. 51% van de studenten gebruikt de Stemwijzer.nl, en slechts 16% maakt helemaal geen gebruik van een stemwijzer. De andere stemwijzers, zoals de Studentenkieswijzer.nl en het Kieskompas.nl zijn minder populair bij de studenten.

Ook de Stomwijzer.nl, een tegenhanger van de serieuzere stemwijzers, wordt gebruikt door 8% van de studenten. "De politiek is populair onder studenten, maar het is soms moeilijk te volgen waar iedereen voor staat, daarom is het gebruiken van een stemwijzer een ideale manier om achter je politieke voorkeur te komen", volgens Johanna Buutkamp van Studenten.nl.

Uitslag poll: "Van welke stemwijzer maak jij gebruik?":

Stemwijzer.nl 51%

Studentenkieswijzer.nl 8%

Wiekiesjij.nl 3%

Kieskompas.nl 10%

Stomwijzer.nl 8%

Depolitiekematchmaker.nl 4%

Geen 16%

Voor de uitslag van de poll of de nieuwste poll ga naar: http://www.studenten.nl/polls

Over Studenten.nl

Studenten.nl is dé site voor studerend Nederland. Je vindt hier alle informatie waar je als student maar naar op zoek kunt zijn. Nieuws, blogs, polls, filmtips, kamers, dating, kroegen, eetcafés, opleidingen, verenigingen, studieboeken, alumni, uitgaan, aanbiedingen, abonnementen, vakanties, stages, carrière, lifestyle en nog veel meer. Studenten.nl is een initiatief van Jan-Peter Cruiming. Jan-Peter Cruiming is oprichter van NationaleVacaturebank.nl, dat hij enige jaren terug verkocht aan VNU.





http://www.studenten.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,