Provincie Flevoland


125.000 euro voor innovatie landbouw Flevoland

Publicatiedatum: 9 juni 2010

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten 125.000 euro beschikbaar te stellen voor de innovatie van de Flevolandse landbouw. Het budget is bestemd voor het opstellen van een Kennis- en Innovatieagenda (KIA) waarin komt te staan wat de belangrijkste innovatieopgaven voor de Flevolandse landbouw zijn en welke projecten hiervoor moeten worden uitgevoerd.

Met het budget wil de provincie een substantiële bijdrage leveren aan 'Showcase Flevoland', naar een idee van Wageningen UR. Showcase Flevoland beoogt het agrarisch ondernemerschap hernieuwd op de kaart te zetten met verschillende innovatieprojecten op het gebied van voedsel- en energieproductie.

Gedeputeerde Andries Greiner: "Wij willen laten zien dat de Flevolandse boeren prima ondernemers zijn, die hun vak verstaan en toekomstgericht bezig zijn. Ondernemers, die zoeken naar nieuwe mogelijkheden om duurzaam te produceren en kwalitatief hoogwaardige producten te leveren. Daar zijn we trots op en dat willen we in de Showcase laten zien."

Bij het opstellen van de KIA wil de provincie intensief samenwerken met Wageningen Universiteit en Researchcentrum, LTO-Noord en de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten. Ook het Flevolandse bedrijfsleven wordt uitgenodigd om hierin te participeren.

Op 30 september 2010 nemen Provinciale Staten een definitief besluit over de toewijzing van genoemd budget.