Politie Gelderland-Zuid

Voortgang grootschalig onderzoek

Nijmegen, 09-06-2010 o Donderdag 13 mei werd het levenloze lichaam van een 65-jarige man aangetroffen in zijn woning aan de Vossenlaan in Nijmegen. De politie startte daarna een grootschalig onderzoek. Drie dagen later, op zondag 16 mei, werden drie verdachten aangehouden in verband met het onderzoek. Het ging om een 44-jarige man, verdacht van moord of doodslag, een 46-jarige vrouw eveneens verdacht van moord of doodslag en een 66-jarige man die wordt verdacht van heling. De drie verdachten komen allen uit Nijmegen.

De man die wordt verdacht van heling is meerdere keren verhoord en op dinsdag 18 mei in vrijheid gesteld. De twee verdachten van moord of doodslag zijn voorgeleid bij de Rechter Commissaris en diezelfde dinsdag 18 mei in bewaring gesteld. Deze twee verdachten zijn inmiddels voor de raadkamer van de rechtbank verschenen. De raadkamer heeft voor beiden de gevangenhouding bevolen. De 44-jarige man is voor 90 dagen de gevangenhouding in gegaan en de 46-jarige vrouw voor 30 dagen.

Bewijs
De politie zet het grootschalig onderzoek voort met een kleiner team. Dit team richt zich nu onder andere op het onderzoek naar de aangetroffen sporen in de woning aan de Vossenlaan in Nijmegen waarvan enkele sporen nog nader worden onderzocht.
(13)

Laatst gewijzigd 09-06-2010 14:07 | © Regio Gelderland-Zuid |