Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 9 juni

Hoorn, 09-06-2010 o 14.30 uur

Auto in brand

Den Helder, woensdag 9 juni

Op de Adriaan Grootsstraat stond woensdagochtend rond 02.00 uur een auto in brand. De brandweer moest eraan te pas komen om het voertuig te blussen. Er werden in de auto kranten aangetroffen die vermoedelijk in brand zijn gestoken. De bestuurderstoel wast totaal verbrand, het dashboard gesmolten en het zijpaneel aan de bestuurderszijde was voor een groot deel verbrand.

Aanhouding voor drugshandel

Alkmaar, dinsdag 8 juni

Een 19-jarige man uit Alkmaar is dinsdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in Park Oostehout. Een surveillerende agent trof vlakbij de skatebaan drie jongens aan. Zij liepen gelijk weg toen ze de agent zagen. Eén van de jongens had een snorfiets bij zich. Hij werd staande gehouden. Hij moest zich identificeren en moest om zijn kentekenbewijs te pakken in de buddyseat zijn. Hierin bleek een rijbewijs te zitten dat op naam van iemand anders stond. De man gaf aan dit rijbewijs gevonden te hebben en dat juist naar de politie te willen brengen. De agent zag dat er in de buddyseat ook een weegschaal zat voor drugs. De man werd aangehouden en gefouilleerd. In zijn broekzak werd een groot geldbedrag aangetroffen. Verder overhandigde de verdachte nog twee mobiele telefoons en een blokje hasj aan de agent. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd in zijn boxershort nog een zakje met vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Hij werd dinsdagavond in verzekering gesteld.

Diefstal portemonnee uit school

Den Oever, dinsdag 8 juni

Een 46-jarige en een 47-jarige man uit Amsterdam werden dinsdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden op de Koningsweg in Hippolytushoef. De mannen hadden vlak ervoor een portemonnee gestolen uit een school aan de Zwinstraat. Vlak daarvoor was door leraren van de school een rode personenauto gezien waarin een man zat te bellen. Het personeel vertrouwde het niet en noteerde het kenteken. Ineens zagen zij in de gang van de school een man lopen. Een lerares liep naar haar lokaal en het bleek dat haar portemonnee weg was. Zij ging samen met een collega in de auto op zoek naar de rode auto. De politie was intussen ook gebeld. Deze kon op de Koningsweg de auto klemrijden. De twee inzittenden werden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. Later bleek dat de twee mannen ook betrokken waren geweest bij diefstallen van portemonnees op twee andere scholen in Hippolytushoef en Den Oever.

Drankrijders

Sint Pancras, dinsdag 8 juni

Een 41-jarige automobiliste uit Bergen werd dinsdagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Mezenstraat. De vrouw moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Zij blies 690 ug/l. Dit is driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

Den Helder, woensdag 9 juni

Een 24-jarige automobilist uit Den Helder werd woensdagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Van Speijkstraat. De beginnend bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 420 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontroles

Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 8 juni

Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg bij Sint Maartensvlotbrug werd dinsdagmiddag van 15.45 tot 19.00 uur gecontroleerd op snelheid. 2872 bestuurders passeerden de controle. Er werden 240 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan.

Slootdorp, dinsdag 8 juni

Op de Molenweg werd dinsdagmiddag van 17.30 tot 20.45 uur gecontroleerd op snelheid. Er waren 300 bestuurders die de controle passeerden. Er werden 50 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan.

Dirkshorn, dinsdag 8 juni

Op de Provinciale weg werd dinsdagavond van 19.45 tot 21.15 uur gecontroleerd op snelheid. 682 Bestuurders passeerden de camera. Er werden 85 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 139 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan.

Heiloo, dinsdag 8 juni

Op de Kennemerstraatweg werd dinsdagavond van 20.20 tot 22.20 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 706 passerende bestuurders waren er 128 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan.

Heerhugowaard, dinsdag 8 juni

Dinsdagmiddag werd er van 14.25 tot 15.25 uur op de Zuidtangent gecontroleerd op snelheid. Van de 721 passerende bestuurders waren er 58 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan.

Controle naar aanleiding van aanrijding

Schagen, dinsdag 8 juni

Op de Spreeuwenlaan werden dinsdagmiddag rond 15.00 uur veertien bestuurders beboet voor het negeren van een stopbord. Aanleiding voor de controle was een aanrijding tussen een bromfietser en een auto de dag ervoor. Op de Spreeuwenlaan staat een stopbord. Hiermee wordt aangegeven dat het verkeer op de Menisweg voorrang heeft. Reden van de aanrijding was dat de auto, die van de Spreeuwenlaan af kwam, geen voorrang verleende aan de bromfietser die op de Menisweg reed. De controles op deze kruising worden voortgezet.

Getuigenoproep bekogelen bus

Hoorn, maandag 7 juni

Maandagavond werd rond 19.25 uur op de Houtzaagmolen een lijnbus van Arriva bekogeld. De bus was onderweg van Hoorn naar Amsterdam. De chauffeur had zojuist bij een halte passagiers afgezet en zag toe n hij verder reed ter hoogte van de brug bij de Weel een groepje jongens staan. Eén van de jongens gooide iets naar de bus. Dit kwam met een klap op de voorruit terecht waardoor de ruit scheurde. De chauffeur stopte de bus onmiddellijk en liep naar de toe. Deze stapte echter op een BMX fiets en reed weg. De andere jongens waren inmiddels ook vertrokken.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Houtzaagmolen maandagavond een groepje jongens gezien? Of heeft u anderszins informatie? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee verdachten aangehouden na wilde achtervolging

Oenstjerk/Medemblik, woensdag 9 juni

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee verdachten aangehouden voor een gewapende overval op een elektronicawinkel aan de Rengersweg in Oenstjerk. Rond 02.30 uur werd de 44-jarige eigenaar door vier gewapende mannen overvallen. De mannen eisten geld van de eigenaar waarbij deze werd mishandeld. Toen deze het geld had afgegeven gingen de verdachten er in een auto vandoor. Het slachtoffer belde direct via 1-1-2 de politie. Op de Professor Gerbrandyweg in Leeuwarden kregen agenten de vluchtauto in de gaten en volgden deze. Toen de auto op de Rijksweg de A31 ter hoogte van Dronrijp plotseling stopte, sprongen drie mannen uit de auto. Even later zagen de agenten de betrokken auto op de Afsluitdijk rijden waarna de bestuurder kon worden aangehouden. Een zoektocht naar de drie andere mannen leverde in eerste instantie geen resultaat op. Rond 04:49 uur kreeg de politie een melding van diefstal van een bestelwagen die plaatsvond aan de Hoofdweg in Zweins. Toen er even later nog een auto werd gestolen bij een woning aan de Hoofdweg en al vrij snel de kentekens van deze autos bekend waren, zagen de agenten één van de gestolen autos ter hoogte van knooppunt Zurich rijden. Daar wist de verdachte uit de auto te springen en kon na een zoektocht niet worden aangehouden. Tegelijkertijd kregen de agenten de andere gestolen auto in het vizier. Met grote snelheid wist de verdachte in zijn gestolen auto, achtervolgd door de Friese politieagenten, via de Afsluitdijk in de richting van Noord-Holland te rijden. Daar kregen de gewaarschuwde agenten van de politieregio Noord-Holland-Noord de vluchtauto in de gaten. Na een wilde achtervolging kon op de Rijksweg A7 ter hoogte van Medemblik de verdachte in zijn gestolen auto klem worden gereden en worden aangehouden. Tijdens de aanrijding raakten beide autos zwaar beschadigd. Beide verdachten zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar politiebureaus in Noord-Holland en Friesland. De betrokken autos zijn voor technisch onderzoek in beslag genomen.