Saxion
BR>

wo 09 juni 2010

Academies Saxion bundelen krachten

Het ligt in het voornemen van de Raad van Bestuur van Saxion om de Academies Communicatie, Informatietechnologie en Informatiemanagement (CII) en Toegepaste Kunst en Techniek (TKT) per 1 januari 2011 samen te voegen. Het opleidingenaanbod zal geen verandering ondergaan en ook voor studenten zal er niets veranderen. De werkgelegenheid binnen Saxion van de medewerkers in vaste dienst van beide academies wordt gegarandeerd.

De voorbereidingen voor de samenvoeging van beide academies starten per
1 september aanstaande onder leiding van Jan Wolters, nu directeur van TKT.
De Raad van Bestuur legt het voorgenomen besluit ter instemming voor aan de Gemeenschappelijke Medezeggenschap Raad. Ook de vakbonden zijn geïnformeerd.

Het voorgenomen besluit tot samenvoeging is gebaseerd op de noodzaak om te komen tot krachtenbundeling, focus en regionale profilering. ICT wordt steeds minder als een eigenstandig begrip gezien, maar in toenemende mate in relatie tot toepassingsgebieden. De domeinen ict en kunst en techniek hebben elkaar in toenemende mate nodig. Beide academies zijn gezonde organisaties, die echter voordurend nieuwe impulsen behoeven. Door de nieuwe schaalgrootte is de kans van slagen voor deze impulsen groter.
De schaalvergroting kan ook een positieve invloed hebben op de exploitatielasten voor deze samengevoegde academie, hetgeen in een periode van teruglopende bekostiging door de overheid van groot belang is.

Binnen Saxion vinden daarnaast op korte termijn een aantal mutaties plaats in de managementteams van academies.
Rik Eijsink, directeur van de hierboven genoemde academie CII, wordt per 1 september directeur van de Academie Marketing en Internationaal Management en volgt Tim Logtenberg op.
Caroline van de Molen wordt per zelfde datum directeur van de Academie Mens en Arbeid en volgt de vertrekkende directeur Joop Cuppen op. Van de Molen geeft nu leiding aan de dienst Onderwijs en Student van Saxion. De Raad van Bestuur beraadt zich op de toekomstige invulling van deze functie.

Meer weten over CII >>

Meer weten over TKT >>


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie over Saxion Open kunt u contact opnemen met Rob Admiraal, directeur van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion, tel. 053 - 487 16 25.


____________________ Zoek