Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


INNOVAM VERKIEST VOOR HET EERST OOK BESTE LEERMEESTER 2010

Wie wordt Beste Leerbedrijf van 2010?

Innovam is op zoek naar het `Beste Leerbedrijf' van 2010 in de mobiliteitsbranche. Vorig jaar sleepten Citroën Bertens, Harry Meijer BV en Renault Trucks Van Spreeuwel de prijzen in de wacht. Wie worden dit jaar de gelukkige winnaars? Voor het eerst wordt dit jaar ook de `Beste Leermeester' gekozen.

Leerbedrijven zijn onmisbaar in de ondersteuning en opleiding van toekomstige vakmensen. Om dit belang te onderstrepen, wordt elk jaar de prijs voor `Het Beste Leerbedrijf' uitgeloofd door het ministerie van OCW. Een prestigieuze landelijke onderscheiding voor het bedrijf dat praktijkleren het beste stimuleert en toepast en daarmee een voorbeeld is voor andere leerbedrijven.

Innovam zoekt het beste leerbedrijf van de mobiliteitsbranche in de categorieën Personenauto, Tweewieler en Bedrijfsauto. Van deze drie `Beste Leerbedrijven' gaat er uiteindelijk één door naar de landelijke verkiezing waaraan alle branches deelnemen.

De mobiliteitsbranche heeft nog altijd behoefte aan goed opgeleide werknemers. BOVAG, stichting OOMT, vakbonden en Innovam zetten diverse acties in gang om leerwerkplekken in de mobiliteitsbranche te stimuleren en daarmee het tekort terug te dringen. In dit kader past ook de verkiezing `Beste Leerbedrijf' die Innovam jaarlijks organiseert.

Beste Leerbedrijf én Beste Leermeester

Bedrijven kunnen zich tot 1 augustus voor de verkiezing aanmelden via de Innovam-adviseur. Door deel te nemen aan de wedstrijd kan een bedrijf laten zien hoe het investeert in de toekomstige generatie en kan het veel positieve publiciteit genereren. Bovendien bestaat de kans dat het bedrijf landelijk wordt verkozen tot het `Beste Leerbedrijf' 2010.

Om ook het belang van een goede leermeester kracht bij te zetten, gaat Innovam voor het eerst ook op zoek naar de `Beste Leermeester'. Deze prijs is bedoeld voor de leermeester die zijn leerlingen het beste inspireert, motiveert en stimuleert.

Genomineerden

Uit alle aanmeldingen voor `Beste Leerbedrijf' wordt een eerste selectie van negen bedrijven gemaakt, drie genomineerden per categorie. De jury bezoekt deze bedrijven in september 2010. De winnaar wordt begin november bekendgemaakt. Uit de aanmeldingen voor `Beste Leermeester' worden los van de categorie drie leermeesters genomineerd, die ook door een jury worden bezocht.

De jury `Beste Leerbedrijf' 2010 bestaat uit:

· Jos Kleiboer, manager werkgeverszaken BOVAG

· Jeroen van de Braak, adjunct-secretaris Afdeling Auto's van RAI Vereniging, lid Merkoverleg Onderwijs
· Gerard van Knijff, Zadkine, manager Kennis- en Expertisecentrum Mobiliteit, lid BTG
· Jan Derijck, coördinator arbeidsmarkt en opleidingen in de metaalsectoren, FNV Bondgenoten
· Herald Verhagen, Bertens Tilburg, winnaar `Beste Leerbedrijf 2009'
· Martine Broere, directeur onderwijs van Innovam

De jury `Beste Leermeester' 2010 bestaat uit:

· Wieteke Tichelaar, beleidsmedewerker BOVAG Werkgeverszaken
· Herme Bruin, directeur Innovam

Op www.innovam.nl/besteleerbedrijf staan de procedure en criteria van de twee verkiezingen vermeld.

---

Nieuwegein, 8 juni 2010


Noot voor de redactie,