Gemeente Hoorn

Theetuin in tuin van Statenlogement

Burgemeester en wethouders van Hoorn hebben besloten Stichting Philadelphia de exploitatie van een theetuin in de tuin van het Statenlogement te gunnen. Deze zomer is de theetuin van het oude stadhuis in de Nieuwstraat op tien woensdagen van 10.30 tot 16.30 uur geopend voor een kopje koffie, thee of jus dorange en wat lekkers erbij. Op deze manier krijgt het Statenlogement iets van zijn historische openbare functie terug, een wens van de gemeenteraad waarvan de raad de uitvoering ook financieel mogelijk heeft gemaakt.

Stichting Philadelphia exploiteert ook het nabijgelegen restaurantcafé Ridderikhoff. Op beide locaties is de bediening in handen van mensen met een verstandelijke beperking. In het Statenlogement geeft een van de medewerkers bezoekers een toelichting op de geschiedenis van het pand. Daarnaast komen er in samenspraak met de andere gebruikers borden en een website, die informatie verschaffen over de functies en het gebruik van het Statenlogement in heden en verleden.

Bezoekers moeten er rekening mee houden, dat ruimtes in het gebouw en de tuin op gezette tijden voor huwelijksvoltrekkingen in gebruik zijn.