Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuwe verkeerscirculatie Bloemhofpleinbuurt

Binnenkort komt er een nieuwe verkeerscirculatie in de Bloemhofpleinbuurt. Dit betekent dat in veel straten de rijrichting aangepast wordt, of van tweerichtingsverkeer naar eenrichtingsverkeer gaat. Een concept van de nieuwe verkeerssituatie ligt ter inzage bij de Bewonersorganisatie Bloemhof. U kunt daar t/m 18 juni 2010 uw op- en aanmerkingen kwijt over de nieuwe verkeerscirculatie. Deze worden weer meegenomen bij het opstellen van de uiteindelijke versie.

De huidige verkeerscirculatie heeft veel onderbroken rijrichtingen waardoor het soms moeilijk is de juiste weg te vinden in de Bloemhofpleinbuurt. Daarnaast worden er hierdoor meer overtredingen gemaakt. Soms gebeurt dit onbewust, soms bewust om sneller op de plek van bestemming te komen. Dit veroorzaakt gevaarlijke verkeerssituaties omdat het soms niet duidelijk is van welke kant het autoverkeer komt. In het nieuwe circulatieplan is gekozen voor meer doorgaande rijrichtingen om deze problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat gaat er precies veranderen?

- Voor de Rozemarijnstraat, Ridderspoorstraat, Ranonkelstraat en de Kamperfoeliestraat geldt dat de rijrichting geheel wordt omgedraaid.
- De Asterstraat krijgt een entree aan de Hillevliet. De rijrichting van de eerste
helft van de straat wordt hiervoor omgedraaid.

- Voor de Jasmijnstraat en de Dahliastraat geldt dat alleen in het middengebied
de rijrichting wordt omgedraaid.

- De Bloemhof en de 1e Pioenstraat gaan van tweerichtingsverkeer naar eenrichtingsverkeer.

Geef uw mening!
Als u de verkeerscirculatie graag op een grote overzichtelijke kaart wilt bekijken of op- en aanmerkingen heeft kunt u terecht bij de Bewonersorganisatie Bloemhof aan de Lange Hilleweg 59. Zij zijn van maandag t/m donderdag geopend van 9:30 - 17:00 uur en op vrijdag van 9:30 - 13:00 uur. Uw mening geven kan t/m 18 juni 2010.

T: (010) 485 0678.