Warchild


Trampoline springen in het museum

9 juni 2010 - Polonaise met War Child in Naturalis "Sta je opeens met vreemden de polonaise te doen, super lachen...!", vertelt Ibrahim (12 jaar). Samen met 40 vrienden bezocht hij afgelopen zondag de War Child dag in Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis.

Naturalis
Naturalis opende zondag 6 juni haar deuren voor alle sponsoren, Friends, vrijwilligers en actievoerders van War Child. Honderden enthousiaste mensen kwamen naar Leiden. Kinderen en ouders konden gratis naar het museum én meedoen aan verschillende activiteiten van War Child. Zo konden ze hun gezicht laten beschilderen, trampoline springen, voetballen en dansen.

Tentoonstelling Gaza
Er was ook een tentoonstelling met foto's van kinderen in Gaza. "Heel aansprekend. Wat goed dat War Child oorlogskinderen leert fotograferen", vertelt een moeder. "Ik vond het ook leuk dat er een War Child medewerker uit Gaza was. Mijn kinderen vonden het interessant om vragen te stellen."

Jamal werkt voor War Child in Gaza. Hij leerde oorlogskinderen fotograferen en stimuleerde ze om vooral de mooie momenten uit hun leven te fotograferen. Toevallig was Jamal deze week in Nederland voor een training op het hoofdkantoor van War Child. Voor Jamal was het interessant om te zien hoe Nederlandse kinderen reageren op de foto's die zijn gemaakt door kinderen in Gaza.

Schilderen, één van de activiteiten van War Child in Naturalis Activiteiten van War Child
Door mee te doen met de activiteiten leerden kinderen spelenderwijs hoe War Child oorlogskinderen helpt. Want, sporten, dansen en schilderen zijn belangrijke onderdelen in de hulpverlening van War Child. Als je je gezicht door iemand laat beschilderen, moet je de ander vertrouwen en zo kom je over je angst heen. Bij elke activiteit kregen kinderen een stempel in hun persoonlijke stempelboekje.

Sarah (10 jaar) heeft een grote vlinder op haar gezicht laten schilderen. Ze kwam samen met 3 vriendinnen en haar moeder. "Ik vond het heel leuk vandaag en vind het goed dat jullie oorlogskinderen helpen, zodat ze weer kunnen lachen!"

War Child kijkt terug op een geslaagde en leuke dag en wil Naturalis bedanken voor de gastvrijheid!