Silence Kills - baanbrekend onderzoek binnen de gezondheidszorg

09/06/2010 15:00

IMK Opleidingen B.V.

Silence Kills - baanbrekend onderzoek binnen de gezondheidszorg

IMK Opleidingen en het Amerikaanse VitalSmarts onderzoeken in Nederland in hoeverre er sprake is van slechte communicatie of gebrek aan communicatie binnen de gezondheidszorg en welke invloed dit heeft op de veiligheid van patiënten.

Dit onderzoek is een vervolg op baanbrekend onderzoek dat in 2005 in Amerika is uitgevoerd. Hierbij werd aangetoond dat er dodelijke slachtoffers vallen door slechte communicatie in ziekenhuizen. Cruciale gesprekken worden niet gevoerd of zelf helemaal vermeden. Vooral op tijd feedback geven wanneer er iets mis lijkt te gaan gebeurt maar zelden. Een belangrijke conclusie was dat er mensenlevens gered kunnen worden wanneer medewerkers zich niet belemmerd voelen om cruciale gesprekken aan te gaan wanneer de veiligheid op het spel staat.

Het onderzoek Silence Kills krijgt een vervolg en wordt internationaal uitgevoerd. Ook Nederland doet mee onder leiding van IMK Opleidingen. Voor meer informatie en de vragenlijst kunt u de volgende link volgen: www.IMKopleidingen.nl/onderzoeksilencekills





http://www.IMKopleidingen.nl