Politie Hollands Midden

A44 - Lichtkrant waarschuwt automobilisten voor controles

A44, 09-06-2010 o De politie controleert sinds begin van dit jaar regelmatig op de A44. Inmiddels zijn 160.318 bestuurders voorbij de snelheidsmeters gereden. 8.485 van hen reden te hard. De snelheidslimiet op deze weg bedraagt 120 km/u, overtreders worden met veel hogere snelheden geflitst. Uitschieters van boven de 200 km/u zijn door de politie gemeten.

Aankondiging van controles Op de A44 is een lichtkrant van Rijkswaterstaat geplaatst die automobilisten waarschuwt voor de snelheidscontroles. Het is immers niet de bedoeling om zoveel mogelijk bonnen uit te schrijven, maar om de verkeersveiligheid op de A44 te verbeteren. Eén manier om dit te doen is door de snelheidslimiet te handhaven.

A44 lichtkrant

Ook kondigt Politie Hollands Midden een deel van de snelheidscontroles op A44 vooraf op de website aan. Klik hier voor de aankondiging van de controles. Wees dus niet verrast door een controle, houd u aan de snelheidslimiet!

Snelheidheidscontrole op de A44 Op de rijksweg A44 wordt door de politie regelmatig op snelheid gecontroleerd. Voor uw veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.

Door de weginrichting van de rijksweg A44 en de toegestane maximumsnelheid vinden er relatief veel ongevallen plaats: landelijk staat de A44 op de 9e plaats van onveilige autosnelwegen in Nederland. Er vinden jaarlijks 7,5 ongevallen per kilometer weglengte plaats. Bij het afhandelen van deze ongevallen voelen hulpverleners zoals agenten en ambulancepersoon zich bovendien onveilig. Omdat het overzicht mist vanwege het grote aantal bruggen en viaducten en er geen rijstrooksignalering aanwezig is, worden automobilisten verrast door stremming. Om het aantal ongelukken op de A44 te verminderen, handhaaft de politie het komende jaar streng op de snelheidslimiet.