Gemeente Valkenburg aan de Geul

Samenwerkingsovereenkomst Centrumplan fase 1

Samenwerkingsovereenkomst Centrumplan Hart voor Valkenburg, fase 1, Winkelcentrum getekend

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul en Hurks Vastgoedontwikkeling zijn verheugd bekend te kunnen maken dat de samenwerkingsovereenkomst Centrumplan Hart voor Valkenburg fase 1, Winkelcentrum, op 9 juni 2010 ondertekend is. Namens de gemeente tekende Burgemeester Martin Eurlings de overeenkomst, namens Hurks Vastgoedontwikkeling directeur Erik Leijten.

In de overeenkomst zijn de afspraken en spelregels vastgelegd tussen de gemeente Valkenburg aan de Geul en Hurks Vastgoedontwikkeling voor de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe winkelcentrum. Tevens bevat de overeenkomst het schetsontwerp dat Hurks Vastgoedontwikkeling in samenwerking met AWG architecten heeft uitgewerkt en de kaders waarbinnen dit plan door Hurks Vastgoedontwikkeling zal worden gerealiseerd.

Het nieuwe centrumplan voorziet in de bouw van een parkeergarage van ca. 310 parkeerplaatsen, circa 5200 m' winkels en circa 45 woningen in de vorm van appartementen en stadswoningen. De verwachting is dat medio 2011 daadwerkelijk met de realisatie kan worden gestart.

De grondbieding van Hurks Vastgoedontwikkeling past prima binnen de ramingen van de gebiedsexploitatie, zoals door de gemeente Valkenburg aan de Geul opgesteld voor het Centrumplan Hart voor Valkenburg.

Op 17 juni 2010 zal behandeling van de samenwerkingsovereenkomst in de commissie SOB-EFT van de gemeente Valkenburg aan de Geul plaatsvinden. Op 29 juni 2010 wordt deze samenwerkingsovereenkomst ter finale vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. Nadat de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst heeft vastgesteld kunnen de ontwerpen verder worden uitgewerkt en kan het verdere ontwikkelproces worden vormgegeven.

De gemeente Valkenburg aan de Geul zal samen met Hurks Vastgoedontwikkeling onverminderd krachtig inzetten op tijdige en heldere communicatie richting alle direct en indirect belanghebbenden binnen de Valkenburgse gemeenschap.

Â

Inloopavonden Centrumplan Hart voor Valkenburg (15/16 juni)Â Â

Â

Centrumplan

Â

Centrumplan