Gemeente Breda

Geen rijkssubsidie voor âDoorzetten is Troef in Geeren Noord en Zuidâ

De subsidieaanvraag âDoorzetten is troef in Geeren Noord en Zuidâ is niet gehonoreerd. Van de 34 gemeenten die meededen, eindigde het Bredase plan op de zesde plaats. De kleine gemeenten kregen voorrang en daardoor miste Breda de subsidie op het nippertje. Het ging om een subsidiebedrag van maximaal ⬠2 miljoen. Het eindadvies van (oud) minister Van Middelkoop van Wonen, Wijken en Integratie is deze week ontvangen.
B. Bergkamp, wethouder wijkontwikkeling, betreurt het besluit. Echter âgezien de betrokkenheid en het enthousiasme van de bewoners in Geeren Noord en Zuid én alle betrokken organisaties, heb ik veel vertrouwen in het doorzettingsvermogen en de kracht van het samenwerkenâ.

Nu de aanvraag niet is gehonoreerd, bespreken alle betrokkenen bij de wijkontwikkeling binnenkort hoe nu verder aan de slag te gaan. Doorzetten is troef is meer dan de titel van de aanvraag: alle betrokkenen blijven zich inzetten om Geeren Noord en Zuid verder te verbeteren zodat de wijken ook in de toekomst prettige wijken blijven om te wonen en werken.

In de subsidieaanvraag âDoorzetten is troefâ is een accent gelegd op âschoon, heel en veilig in de wijkâ, de ontwikkeling van individu en gezin. Er gebeurt veel in Geeren Noord en Zuid op het gebied van wijkontwikkeling. De subsidie zou worden ingezet om activiteiten en middelen duurzaam te verankeren in de wijk. Bewoners en vele partners in de wijkontwikkeling hebben een belangrijke rol gespeeld en waardevolle input geleverd voor de aanvraag.

De subsidieaanvraag werd op 1 maart jongstleden ingediend en in april reisde een brede afvaardiging van bewoners, organisaties en gemeente af naar Utrecht voor een presentatie aan de commissie onder leiding van Doekle Terpstra.

Breda, 9 juni 2010