Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden voor verkrachting

Nijmegen, 09-06-2010 o Maandagavond is een 38-jarige man uit Nijmegen aangehouden in verband met een verkrachting van een 19-jarige vrouw.

Maandag 31 mei meldde een 19-jarige vrouw aan het hoofdbureau van de politie in Nijmegen dat zij door een voor haar bekende man was verkracht. De verkrachting heeft plaatsgevonden in de vroege maandagochtenduren op 31 mei in Nijmegen. Omdat de man die de vrouw had verkracht, een bekende was, kon de politie gericht zoeken naar de man. Al snel bleek het om een verdachte te gaan die ook bij de politie als gewelddadig bekend stond.

Vluchtgevaarlijk
De man stond ook bekend als vluchtgevaarlijk en om die reden heeft de politie de verkrachting afgelopen week niet gemeld. De politie heeft de woning van de verdachte wel doorzocht, nadat bleek dat de verdachte niet in de woning aanwezig was. Vanaf dat moment heeft de politie intensief gezocht naar de verdachte. De 38-jarige man uit Nijmegen werd uiteindelijk bij een adres in Gendt, waar hij zich schuilhield, door inzet van een arrestatieteam aangehouden. De man stond de afgelopen week als gesignaleerd opgegeven. De 38-jarige man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.
(13)

Laatst gewijzigd 09-06-2010 16:39 | © Regio Gelderland-Zuid |